2018-09-14
#小秘书 一直好想答谢一位朋友嘅帮忙,今日终于有个机会可以报答佢🤗 虽然只系小意思,不过见佢食得开心,我都庆幸无拣错餐😁朋友仔话呢餐食咩都唔重要,最紧要就系要叫碟靓牛肉🐮比佢。靓女服务员提议我哋可以试吓 #滚得栈 驰名嘅「牛颈脊」 哈🤤果然无介绍错,肉质鲜嫩、牛肉完全系无渣嘅,就算唔使点豉油都够哂味道👍🏻 而汤底方面,我哋就拣咗「🌴海底椰猪骨汤 并 🍅🥔蕃茄薯仔汤」一样鲜味十足👍🏻 另外仲有叫咗啲火锅必食嘅手🦐打虾丸、墨鱼丸🐙 桂花蚌、珊瑚蚌... 样样都唔错!最可惜系今晚啲「桶蚝」卖哂,唯有退而求其次改食「广岛蚝」😝 坦白讲呢款蚝真系有啲腥、什菜蓝里面嘅菜睇起嚟没精打彩🤣... 不过混合埋 #滚得栈 精制嘅海报菜牌、服务员殷勤嘅招呼🤝 #滚得栈 已经列入咗 #小秘书 最喜爱火锅名册入面📔 希望下次再嚟帮衬嘅时候,可以试到朋友在推介嘅「糯米饭」同「其他小食」啦!Hohohooo💨💨 真系未出发自兴奋呀😉