2017-02-11
我比较钟意支持小店,所以我平时专拣小店食饭,有特色之余又唔会好贵,有时仲会有惊喜㖭。这餐厅位于大角嘴,由奥运站行去,大概十分钟左右,都算方便。水牛鸡翼水牛鸡翼酸酸辣辣,个酱既味道啱啱好,而且个炸皮好薄,感觉一d都唔腻,而且味道真系几好,一口气食左3只,yummy 洋葱圈呢度既炸物一流,即叫即炸,又热又脆,而且个炸皮好薄,又唔油,洋葱好香好爽,洋葱味好香,呢个洋葱圈系必点之选Sausage platter有3种不同既肠,每一种都有唔同特色,个皮好脆,肉味好香浓,每一种肠既口感都唔一样,有d咸d,有d淡味d,总之每种肠都有佢既特色。加上酸菜,味道又不一样,以酸菜衬托香肠,不俗去小店果然冇错,每一间小店都有佢既特色,好似sausage platter 咁,令我想起在柏林生活的日子,所以大家一齐支持一下香港有特色既小店吧
这餐厅位于大角嘴,由奥运站行去,大概十分钟左右,都算方便。
水牛鸡翼 水牛鸡翼酸酸辣辣,个酱既味道啱啱好,而且个炸皮好薄,感觉一d都唔腻,而且味道真系几好,一口气食左3只,yummy
洋葱圈 呢度既炸物一流,即叫即炸,又热又脆,而且个炸皮好薄,又唔油,洋葱好香好爽,洋葱味好香,呢个洋葱圈系必点之选
Sausage platter 有3种不同既肠,每一种都有唔同特色,个皮好脆,肉味好香浓,每一种肠既口感都唔一样,有d咸d,有d淡味d,总之每种肠都有佢既特色。加上酸菜,味道又不一样,以酸菜衬托香肠,不俗 去小店果然冇错,每一间小店都有佢既特色,好似sausage platter 咁,令我想起在柏林生活的日子,所以大家一齐支持一下香港有特色既小店吧