2024-09-06
陈茶馆价钱💲: $52/ $42/ $42好味程度😋: 4.3/5服务🍴: 3.4/5环境🗾: 3.4/5性价比🥢: 3.7/5回头率😚: 4.3/5-陈茶馆系我一向去黄埔都会去的糖水舖,平日夜晚都经常性排长龙。唔想等就最好叫外卖啦。佢哋的出品基本上食过的都唔错。唯一唔好系成日想叫大满贯奶茶都会无晒珍珠🤔今次去到又系话所有珍珠的野都无,有d R头。但佢地呢排出左开心果出品,令我又想去啦!-✅✅开心果雪燕芋圆西米露。呢个系今次来的重点‼️颜色好绿😳味道有开心果味的,浓度大约7/10,算系唔错👍🏻几钟意佢的质地唔会太杰,好似糊仔咁,食到好腻。小小稀身,加埋一梳梳的雪燕同西米,丰富得来又清爽☺️ 面头的开心果碎脆架!仲比得好重手😍 入面都有佢哋的招牌大粒芋圆,地瓜、紫薯、芋头3种,烟韧有嚼劲,有原材料的香😝 (下次都可以encore!) -✅芋泥红豆仙草二重奏椰汁底。椰汁🥥底的味道都够椰子味,但觉得稍微有d甜。入面的仙草大大块,好滑嫩。红豆大粒系蜜红豆🫘芋泥可能因为无特别当造,所以无好浓郁的芋香,但质感系绵密中有小小颗粒的。-✅桃气芭乐。$42小贵。但香港比较少芭乐的饮品,而呢个芭乐味道系好真同
价钱💲: $52/ $42/ $42
好味程度😋: 4.3/5
服务🍴: 3.4/5
环境🗾: 3.4/5
性价比🥢: 3.7/5
回头率😚: 4.3/5
✅桃气芭乐。$42小贵。但香港比较少芭乐的饮品,而呢个芭乐味道系好真同好浓郁的。芭乐汁+苏打水,同大量桃胶。想清爽d呢个叫得过。
呢间都仍然会系我爱店之一😂大大碗芋圆烟韧连新品都无失望。可以可以😌