2018-09-28
黄埔新天地有唔少日式料理既选择,当中我最钟意既宏Hiroshi,原因系呢间店可以同时提供日式料理同埋甜品而且味道同系日本食十分相似😋 今次我去就试左鳗鱼饭($180)同牛肉饭套餐($130),套餐系跟一杯野饮(特饮要加钱),一碗沙津,一碗细乌冬同埋一细卷蛋糕。 鳗鱼饭同坊间相比,系肥美个种而且个汁唔会死甜,拎来配饭一流而且米系日本米十分香,而牛肉饭牛肉系根质素都唔错,乌冬就几滑汁就系捞面个种。野饮方面转左青苹果沙冰($32)系日本个种果汁沟成既沙冰,唔系化学甜。 跟餐蛋糕缺点就系太细😂不过蛋糕🍰松软忌廉香滑值得一试。一场来到紧系试埋出名既抹茶甜品setA($160)入面有抹茶🍵配丸子,马卡龙,蛋卷,拿破仑雪糕同埋奶涷,当中最推荐就系拿破仑因为坊间好少有拿破仑做到皮脆但甜而不腻。整体来说价钱可能略贵,但质素对得起价钱。
跟餐蛋糕缺点就系太细😂不过蛋糕🍰松软忌廉香滑值得一试。