2020-09-21 49 浏览
朋友知我系明太子big fan, 之前去福冈差唔多日日都食, 之前佢仲特登影张相畀我,引我黎食呢一间庙街嘅小食店。今日六点几黎度,见到开始多人,由于个舖得两个人营运,食物又系即点即制,所以我都等左十几分钟,不过唔紧要,重要的是食物质素绝对对得起等待时间。个明太子玉子烧,30蚊大大份,足两人分享。蛋卷好嫩滑, 中间流心,有芝士, 沙律酱,面有木鱼丝, 飞鱼籽。衬照用,有爆浆效果,甜蛋中和明太子的咸辣,佐酒一流。一场来到, 除咗帮衬玉子烧外,另买了双并铁板 鱿鱼须,鸡软骨,都系即叫即做,够镬气。鱿鱼须烧的火喉及时间刚好,一点也不韧,酱汁入味再加上孜然粉,刺激味蕾。炭烧椒盐鸡软骨,粒粒都有肉有软骨,香脆惹味且富有蛋白质,虽然咸左d,但非常美味。下次再帮衬时会选牛柳粒,因为见人买好似好好味,好juicy.

明太子玉子烧
双并铁板烧 ( 鱿鱼须+鸡软骨)
明太子玉子烧
双并铁板烧 ( 鱿鱼须+鸡软骨)