2023-01-15 1056 浏览
好耐之前已经介绍过呢间装修格调非常特色嘅煲仔饭店,选择咗一个寒冷❄️嘅晚上 ,一次过食到咁多款唔同口味嘅煲仔饭,系幸福嘅事🫖.多款唔同款式嘅煲仔饭,有经典配搭仲有新派嘅组合,实在系相当有创意,用一只🥄就可以刮晒饭焦出嚟,紧记加入「秘制猪油🐷」成件事即刻唔同晒🫖———————————————————————————🥢金银蒜龙趸🐟煲仔饭💬啖啖鱼肉厚切,配上秘制酱油,食得到嘅系鲜味,将煲仔饭嘅经典提升,荷叶笼仔蒸饭嘅变奏☺️.🥢腊鸭髀🦆鸳鸯肠煲仔饭💬腊味嘅油香果然系非常重要,拣选好嘅食材都系有帮助,腊肠润肠同腊鸭髀都唔系死咸,极度有质素☺️.🥢滑鸡🐔鸳鸯肠煲仔饭💬确实系滑鸡,非常滑,部分比较肥美,能够散发出油份,令米饭🍚更加香浓,都系经典必选☺️.🥢金银蒜开边虾🦐煲仔饭💬开边蒸虾好弹牙好鲜味,金银蒜🧄加埋葱🌱嘅香渗入米饭🍚之中,食落滋味,加入猪油更有另一番感觉🤤.🥢秋冬期间限定 - 蛇羹🐍💬好满足可以食到蛇羹,用火保温可以等待⌛️煲仔饭之后先享用,天冷有一碗蛇羹暖胃系窝心嘅事☺️
———————————————————————————
🥢金银蒜龙趸🐟煲仔饭