2021-12-13
桔梗相信唔需要多介绍,城市数一数二最受欢迎餐厅之一,除左食物质素高,店舖好大,装修楼底超高,空间感十足,配上柔和嘅灯光,每张枱都好宽躺,两个人去都会比四人枱你,令客人坐喺度食饭特别舒服💛另外最值得一赞系佢嘅服务,去食过既店舖有几忙都大家知道,店员都忙过不停,但系佢哋会不时走过来睇吓你有咩需要,要揾人亦都好快揾到人,而且极有礼貌👍🏻👍🏻适逢佢哋冬天转左Menu,梗系要即刻嚟试吓,今期系主力推介Sukiyaki ,呢个天气就最啱食,另外仲有好多用和牛设计嘅不同菜式,啱晒我呢啲牛魔王🐮▪️寿喜烧Set A $648 二人前(期间限定)🐮日本A4 黑毛和牛250g🥚日本长崎县太阳卵2只🥗野菜豆腐盘🍚白饭任添呢个套餐真系超多嘢食,两个人食一定够饱和牛质素非常唔错,加咗京葱同埋寿喜烧汁煮完之后,肉质油脂丰富,牛肉味香浓,入口即溶,超级好味鸡蛋既蛋黄好浓蛋味,我将鸡蛋捞埋响加咗饭素嘅白饭一齐食,再加多片牛肉,呢个牛肉饭太高级啦,好好味食完牛肉就到野菜盘,超级丰富(大娃娃菜,洋葱,皇帝菜,冬菇,本菇,金菇,红萝卜,芋丝,京葱,豆腐,花椰菜,南瓜)食材新鲜好味,煮到汤头好鲜甜,最后我哋都系眼阔肚窄食剩少少
▪️寿喜烧Set A $648 二人前(期间限定)
🐮日本A4 黑毛和牛250g
🥚日本长崎县太阳卵2只
🥗野菜豆腐盘
🍚白饭任添
呢个套餐真系超多嘢食,两个人食一定够饱
食完牛肉就到野菜盘,超级丰富(大娃娃菜,洋葱,皇帝菜,冬菇,本菇,金菇,红萝卜,芋丝,京葱,豆腐,花椰菜,南瓜)食材新鲜好味,煮到汤头好鲜甜,最后我哋都系眼阔肚窄食剩少少,但系饮晒啲汤🤣
🥪▪️日本A4黑毛和牛三文治半份 $78
吉列和牛炸到生熟程度刚好,肉质软淋,再夹埋多士一齐食,好正,必食推介✨
🍶▪️最高金赏大吟酿 300ml $150
清酒清甜啲入口,边饮边食非常开心
🍮▪️伯爵红茶芝士蛋糕 $31 (半价享用)
必须推介大家一定要食,系我食过最好食嘅巴克斯芝士蛋糕,蛋糕质感好好,香浓伯爵茶味,软硬适中入口Creamy ,重点系佢嘅伯爵茶酱,淋埋上蛋糕一齐食,更加香浓,太好食了,呢个甜品食多几饱都一定要食💛💛