2024-08-06
𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐮𝐩𝐩𝐢𝐧𝐠 𝐑𝐨𝐨𝐦 新开左系 𝙷𝚘𝚕𝚕𝚢𝚠𝚘𝚘𝚍 𝚁𝚘𝚊𝚍 .ᐟ.ᐟ ◍ 𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 $128𝙼𝚒𝚡 𝙱𝚎𝚛𝚛𝚒𝚎𝚜 + 𝙸𝚌𝚎 𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖$18⁺₊ 由于即叫即制关系 大约要等20分钟特别要放佢喺首图 Toast既气孔吸满蛋液 外层煎至香脆但仍保留到内层松软 满满杂莓 加上一球云呢拿雪糕 层次更加丰富 非常有记忆点◍ 𝐒𝐩𝐢𝐜𝐲 𝐏𝐮𝐥𝐥 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐋𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞 $128手撕猪肉烟熏味道浓郁 扁意粉煮得刚好 份量颇大◍ 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 $148𝙱𝚞𝚗 用上牛油烘烤 汉堡扒肉味突出 粗薯条够哂热辣辣 仲好钟意佢个酱汁 酸酸地特别开胃◍ 𝐒𝐦𝐨𝐫𝐫𝐞𝐛𝐫𝐨𝐝 $128 可自选两款Toppings𝙴𝚐𝚐 𝙾𝚗 𝚃𝚘𝚊𝚜𝚝 拣左 𝙿𝚘𝚊𝚌𝚑𝚎𝚍 𝙴𝚐𝚐𝚜 流心既蛋黄配上𝚂𝚘𝚞𝚛𝚍𝚘𝚞𝚐𝚑 清淡之选而𝚂𝚌𝚊𝚕𝚕𝚘𝚙 𝚊𝚗𝚍 𝙰𝚟𝚘带住柠檬香气 大粒鱼子好有咬口 整体调味唔会过浓◍ 𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤$45 偏𝙵𝚛𝚞𝚒𝚝𝚢 容易入口◍ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $55 +𝐒𝐡𝐨𝐭 $5抹茶加上牛奶呢个组合好常见 唔知大家有冇饮过加左 𝙴
◍ 𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 $128
可自选两款Toppings
◍ 𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤$45
偏𝙵𝚛𝚞𝚒𝚝𝚢 容易入口
◍ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $55 +𝐒𝐡𝐨𝐭 $5
抹茶加上牛奶呢个组合好常见 唔知大家有冇饮过加左 𝙴𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘版本呢?我自己就觉得好夹
٩(◕‿◕。)۶ 食物依旧优质 亦好适合打卡