2021-12-05
好耐冇食过茶木,几款超人气蜜糖砖块堪称一时经典,系我每次嘅必食之选~古早红烧牛肉拌面红烧牛肉拌面,牛肉系分开上,牛肉唔会过硬唔会太冧,食落啱啱好。另外仲有配菜鸭血及腐皮卷,鸭血软滑,充满台湾味道。手工拌面的质地弹牙,而且麻香微微辣,唔食得辣既朋友都食到。成个套餐都好惹味!红烧牛颊肉面$80茶木新产品红烧牛颊肉面,严选嫩滑细致牛颊肉,煮得够淋容易咬开。另外采用自家制手作面,食落口感烟韧有咬口,啖啖香腍味美! 310 溏心蛋$46黄金时间310秒煮成嘅半熟糖心蛋,流心效果一流,而且酱香十足好入味! 蜜糖砖块(青苹果) $88蜜糖砖块系我嘅至爱❤️蜜糖多士块堆成一座小山丘,三个人都食唔晒呀!青苹果cream配搭焦糖味雪糕🍦+焦糖谷爆谷+鲜果,配料好多所以唔使担心啲多士会冇味。超级邪恶,啖啖滋味~完全系食到停唔到口!脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶$44又系极度邪恶嘅一杯饮品!黑糖珍珠奶茶🧋上面有厚厚一层奶盖,好似瀑布咁样涌出嚟!上面仲有烟靭嘅烤芋圆,杯边仲有脆脆朱古力片同埋朱古力酱,味道好丰富!
古早红烧牛肉拌面
红烧牛颊肉面$80