今日行完街...累累..无谂过回家煮野食,所以在美心睇睇有咩西饼先,点知有晒家姐同我最爱的西饼,其实款款都系tart,哈哈!!真系几抵~虽然每款要4蚊,不过tart始终相比起西饼,系名贵少少的 每款tart design都好精美,很喜欢!!!! 每个tart ge底部整得很固定~唔会碎!good 买左2个 蜜桃tart表面涂上好多蜜糖喔,真系好甜美的~中间虽然只系普通的蛋糕,口感系较硬的~很不错!!而且几饱肚tim,食一件已经几饱~如果系大食的人,买几件tart食,一定饱过吃西饼 两个 荷兰tart,虽然我都唔知呢个tart名点样黎,记得小学6年级果阵帮老师盘点书簿之后,系miss 的奖励,果阵首次品尝呢个tart,之后就爱上了,直到而家~每次食,都觉得好好味~质素无变过!!好钟意有咁多糖霜~而且层次感都几丰富~中间有一个圆柱珍的小蛋糕,较为软身,个面仲系蜜桃味果jam!!Sweety 小圆柱蛋糕下面就系有cream~不过食落口较为油腻,所以都唔会食晒为妙~ 朱古力tart,食落又真系几甜~所以今次两人share食,虽然呢种朱古力唔系好特别,不过钟意食朱古力的话,我相信见
每款tart design都好精美,很喜欢!!!!
每个tart ge底部整得很固定~唔会碎!good

买左2个
蜜桃tart
两个 荷兰tart,
每次食,都觉得好好味~质素无变过!!

朱古力tart,
食落又真系几甜~所以今次两人share食,虽然呢种朱古力唔系好特别,不过钟意食朱古力的话,我相信见到都会流晒口水,我个人而言,食食左第1啖之后,就会不自觉地(好味到)流口水tim呀,哈哈~无呃你地!!中间就系朱古力硬身蛋糕,好味好味~而且用花生做点缀也不错的~
食唔晒多数放入雪柜后,质素没有什么大改变,仍很好吃~所以很爱美心西饼的各款tart!!!呢次无买芝士tart,不过我觉得芝士tart就一般~
上面两件~荷兰tart, 下面:: 左边朱古力tart ,右边蜜桃tart
最爱的3款tart!!!!
最爱的3款tart!!!!
  • 荷兰tart
  • 蜜桃tart