2017-07-21
本人平时既爱好之一系周围揾好野食,就算山长水远都在所不辞。有时候突然想食又会特登坐车去食。华嫂就系其中一间,因为其实有时同朋友夹时间食饭都几一件难事,更莫讲话入元朗,但我地就系为左华嫂就夹左呢一次既揾食兵团我地3个大人加个B一齐去食,叫左最正既蛋沙律三文治,蕃茄蛋波萝包,1个蕃茄汤底既鸡翼通粉,1个蕃茄汤底既猪扒通粉,再加个芫茜肉片通粉。我地真系好食得架。蛋沙律三文治虽然好似平平无奇,但系我觉得佢好食程度仲高过波萝包。入面蛋碎好丰富包皮脆脆地唔会比沙律酱影响质感。味道好清新,唔会腻。招牌波萝口感好丰富,好欣赏个包够挺身,我地放左一阵都冇淋。入面既煎蛋蕃茄做得比其他餐厅更香口。华嫂既蕃茄汤底都好出名,所以我地都有试汤底好香,有浓浓蕃茄味但汤系顺滑既唔系杰身既,好清新,唔会抢左主食既味。个人喜欢猪扒多啲。猪扒点住蕃茄汤食,好滋味我地一路食一路见到越黎越多人排队,好彩黎得早。为左食好野做早起鸟儿值得既
蛋沙津三文治
招牌波萝包
华嫂既蕃茄汤底都好出名,所以我地都有试
鸡翼通粉蕃茄汤底
蕃茄汤底猪扒