2020-12-08 575 浏览
天气冻又系食石头锅嘅时候,就会谂起呢间旺角老字号《首尔石锅烧》。今日食咗之前食过嘅《蕃茄泡菜烤肉豆腐锅, 配饭。》,味道依旧香辣美味。泡菜酸酸辣辣的十分醒胃,辣得来不会难入口。汤锅入边材料丰富,除了泡菜还有滑豆腐, 烤肉,鸡蛋,粉丝。泡菜汤头加入白饭里是我的最爱,每次都会把成碗白饭食晒。朋友叫咗《泡菜大虾炒饭》。佢话炒得好有镬气。饭粒分明,味道很香口。大虾质地弹牙,仲有泡菜,烤肉,鸡蛋丝, 杂菜。朋友赞口不绝。我哋叫咗个《韩风一口鸡》小食,味道都唔错,炸鸡细细件一口一件,啱啱乍起热辣辣好脆口,炸粉薄薄的我最钟意,而且好香口, 正。呢间小店值得推荐, 我帮衬左咁多年, 质素平均, 继续支持!

蕃茄泡菜烤肉豆腐锅

泡菜大虾炒饭