2019-11-16
其实食过好多次三哥, 不过第一次写佢既食评。旺角呢间三哥, 因为装修紧, 所以要行两层楼梯先上到去, 系有少少唔方便, 希望快D整好啦。之前食三哥如果想要蕃茄汤底就要等到特定时间先有, 宜家唔洗啦! 好开心! 我点左蕃茄汤底加酸菜同埋鱼蛋, 10小辣。上菜速度几快, 等左10分钟内就有得食。酸菜鱼蛋米线配蕃茄汤底 ($40)蕃茄汤底好浓, 中间仲有一pat蕃茄, 真材实料! 米线爽口, 配菜份量适中, 鱼蛋有3粒 (如果可以多D鱼蛋就好了, 因为好弹牙)。另外因为我唔系好食得辣, 所以点左10小辣, 加埋酸菜一齐食, 酸酸甜甜又有少少辣, 对我黎讲岩岩好!跟餐加 $9叫左一杯冻柠茶少冰, 其实就仲系好多冰… 我就中意饮甜D既冻柠茶, 所以无走甜, 笃完柠檬就岩岩好! 无食三哥一排, 原来已经走左塑, 饮管转左做纸饮管, 好支持呢个做法!
酸菜鱼蛋米线配蕃茄汤底 ($40)