2022-11-10 819 浏览
「Prime Pho」位于中环My Central 1楼, 主打越南美食,熟知我的朋友都知我非常喜欢pho 🍲。疫情去唔到越南旅行, 只好食下越南粉过下口瘾。餐厅装修优雅,座位够宽敞,又够光猛,坐得舒服,适合和朋友边吃饭边聊天👯。 米纸卷 $70用越南米纸卷著米粉, 大虾🦐和生菜🥬, 食落鲜甜爽脆,口感一流。越式炸虾饼 $128到每间餐厅都必定会试试虾饼。虾饼食到啖啖既虾肉,炸得香脆,食落爽口弹牙,好食到停唔到口。Prime Pho Bo 招牌汤河 $148终于黎到重头戏啦😍!超级大碗呀🤩!特别系牛尾骨,真系超级大旧,第一次见成旧牛尾放落碗pho度。除咗牛尾之外,重有封门柳、牛脷、牛腩、牛丸、牛、牛筋同札肉,一大堆牛牛配料。汤底据闻系熬制了廿四小时,但饮落不太油腻仲好鲜甜。配埋特制既油炸鬼一齐食, 吸晒D汤真系特别好味呀😍❤️。蜂蜜牛奶越南咖啡 $48咖啡系越南的滴漏咖啡😙,杯身载有蜂蜜,睇住d咖啡慢慢滴落啲去真系好治愈。以椰奶代替牛奶真系好有越南既style, 同蜂蜜好match, 饮落更加顺喉更香浓🤤。桂花茉莉梳打 $35朋友点既呢杯梳打又几好饮wo, 清清地带有淡淡桂花香气, 好f

米纸卷 $70

越式炸虾饼 $128

Prime Pho Bo 招牌汤河 $148

蜂蜜牛奶越南咖啡 $48

桂花茉莉梳打 $35
朋友点既呢杯梳打又几好饮wo, 清清地带有淡淡桂花香气, 好fresh, 清新又解渴,唔错😘。

2022-11-07
  • 蜂蜜牛奶越南咖啡