2016-04-24
一向好钟意食创意点心 系佢旺角店开张时 已经好想去食 隔左一阵先约到fd去左食 个次觉得旺角店好正 因为有我最爱既斑兰味马拉糕 加上其实点心都系好有特色 就impress左我 而元朗店开左之后都有同frd去食过lunch 晏就食点心但毫无违和感 个次啲frd都觉得无介绍错而前个礼拜我就带左妈妈去食 4点几左右妈咪放工 就想带佢试下依间我好钟意既点心食店我地两个人都嗌左好多野食 而佢啲点心有啲都为两人而设 烧卖虾饺个啲都系2个2个甘一碟<无老点你架>咸香黑鱼子烧卖 $19粒烧卖大大粒 好诱人 入面啲肉好结实 虾同猪肉都好平均 欣赏佢既猪肉同虾都弹牙 依家好饿搞到好想再食 19蚊2粒 但大粒过平时个啲 尚算接受到百花蟹籽酿鱼肚 $26 依个系我同妈妈觉得最好食同出色既一道点心 鱼肚好滑 勾左个茨稠稠地 令鱼肚沾满晒啲汁 吾系猪皮泥架 劲惊喜 成日食到啲鸡扎定吾知咩点心入面成日都系猪皮 不过我都爱猪皮既 只系鱼肚更加正必点依个吾系老点小汉堡 但我妈妈就吾食得wasabi 所以我自队左两旧 而我真系激爱佢 中间既虾肉饼脆口又弹牙 加埋啲honey mustard酱 极重芥末呛喉
而前个礼拜我就带左妈妈去食 4点几左右妈咪放工 就想带佢试下依间我好钟意既点心食店 我地两个人都嗌左好多野食 而佢啲点心有啲都为两人而设 烧卖虾饺个啲都系2个2个甘一碟 <无老点你架>
咸香黑鱼子烧卖 $19
粒烧卖大大粒 好诱人 入面啲肉好结实 虾同猪肉都好平均 欣赏佢既猪肉同虾都弹牙 依家好饿搞到好想再食 19蚊2粒 但大粒过平时个啲 尚算接受到 百花蟹籽酿鱼肚 $26
依个点心等得有啲耐 但我地吾赶时间所以还可以 用素翅架 好环保 而素翅可能煮得未够耐 有啲硬身 但个饺皮好滑好淋 入面都有虾啊带子 淋埋啲醋落去 我饮晒成个汤啰 好爱翅汤