2019-10-23
之前金田家系铜锣湾本店已经略有所闻, 今次竟然开到将军澳附近, 住系附近既我一定要帮衬下 以完全冇宣传开张既情况, 一个平日大概7点半, 已经有客人来来往往。将军澳中心分店十分光猛, 店内好阔落, 仲有bar 枱或者卡位选择, 坐系bar 枱你可以望住师傅煮面食 以一间拉面店黎讲, 金田家算多选择, 有豚骨汤, 鸡白汤, 鱼介汤再加埋mix 汤底, 唔会独沽一味。面度亦可以拣淋至硬, 亦有其他小食。浓(日文字)豚骨拉面本人拣左硬面, 再追加左只蛋。汤底对我黎讲岩岩好, 咸味适中, 有豚骨鲜味, 有时候系其他拉面店会觉得汤底太咸太味精, 呢度完全唔觉, 汤底像真材实料淆出黎, 饮左大半碗唔觉口渴。面底都好岩我口味, 果然系硬先有质感, 弹牙有咬口。腩肉份量都够哂皮, 肥瘦适中, 炆得够淋。溏心蛋都好入味, 下次再黎都系必选!男朋友就叫左黑豚拉面, 比我既豚骨拉面稍后时间才送上, 黑豚豚肉比平常版更浓豚肉味,份量都多几块。汤底就一样系豚骨汤底。我地仲叫左山葵蛋黄酱饺子, 食落去即煎起超级热辣辣有淡淡wasabi 味, 煎得又脆又香口, 加埋沙律酱有d 似食章鱼小丸子。比十个like 再有追
浓(日文字)豚骨拉面
本人拣左硬面, 再追加左只蛋。
面底都好岩我口味, 果然系硬先有质感, 弹牙有咬口。
腩肉份量都够哂皮, 肥瘦适中, 炆得够淋。
溏心蛋都好入味, 下次再黎都系必选!
再有追加左腩肉同芽菜, 欣赏佢地分碟上, 唔会浸淋左。
叫左巨蜂梳打同柚子梳打, 甜度岩岩好, 够顶瘾
值得一赞系将军澳分店每个员工都好有礼貌, 可以再去