2020-04-22 59 浏览
最爱既鸡白汤拉面😗今日黎到北角和富道食金鹤拉面,当初系佐敦开个阵成个去食鳗鱼饭 一试就爱上!馒鱼即叫即烧 个汁唔会太甜 鳗鱼又够哂厚🤤谂起都流口水!而今日就黎食佢地既拉面!见到门口贴左张poster写住指定拉面做买一送一!但今日好想食鸡白汤就好任性地冇用依个优惠🤣1️⃣金鹤鸡白汤拉面汤底系用赤鸡熬制六个钟,饮落去十分之浓厚但又唔会好腻,令到我一啖接一啖!入面有两块黑豚腩肉同两块慢煮鸡胸肉,腩肉肥瘦岩岩好,鸡胸肉好滑🤤 拉面分量对我黎讲有d多,细食既朋友仔可以叫少面,唔好浪费食物!2️⃣黑蒜酱油拉面依款汤既味道比较浓郁,岩哂重口味人士!入面既配料同上面个款拉面一样。值得一提既系每碗拉面都有笋,唔食既朋友仔可以先同店员讲左先😗3️⃣烧黑豚肉串串烧都系即叫即烧,依款串烧既酱油味好浓,友人就好中意🤣 肥厚适中,一层肥一层瘦。 唔会好鞋☺️4️⃣日式饺子去到边都最中意食饺子!依到既饺子皮脆内软😗超级好食!入面d肉汁爆哂出黎!
最爱既鸡白汤拉面😗
1️⃣金鹤鸡白汤拉面