2023-04-18
今日收工返元朗晏继续无煮饭,想食粥同老公去屋企附近 新记食,新记之前都有买过外卖粥食,堂食都系第一次食。我个人偏向钟意食鸡粥,就叫左锅贵妃鸡粥🐔🥣同埋脆皮乳鸽,我老公钟意香口野就叫左碟酥炸鱿鱼须🦑、XO酱萝卜糕,另外加多个奶油猪仔包,最后见餐牌个海蜇手撕鸡唔错就叫埋。新记嘅粥我唔系第一次食啦,平时间中会买外卖返屋企食,佢比起其他铺嘅鸡粥无咁油、同食落咸淡啱好,同粥够绵👍🏻👍🏻炸鱿鱼须🦑炸得够脆,入口外层松脆,入面鱿鱼须弹牙,调味刚好,整体嚟讲好好食😋会令人食不停口😂😂海蜇手撕鸡,海蜇够晒爽口唔错😋鸡肉嫩。我个人都几钟意食乳鸽🕊️新记嘅乳鸽都几肥美,食落唔会太干,香口啖啖肉又够入味😋我一个人食左大部分😂😂😂XO酱炒萝卜糕我觉得都炒得几香入味,我老公几钟意食,成碟2/3都系佢食晒。另一样奶油猪仔包都系我老公指定要,食落唔会太甜,味道刚好又够脆。最后叫左杯 七喜龙眼冰同 一杯珍珠奶茶🧋嚟埋尾,食包饮甜野好满足好幸福🥰整体嚟讲食物质素唔错,个人最爱系个鸡粥😍😍😋😋
海蜇手撕鸡,海蜇够晒爽口唔错😋鸡肉嫩。
整体嚟讲食物质素唔错,个人最爱系个鸡粥😍😍😋😋