2023-03-30
最爱吃包包,包是我最爱🥰墨西哥炸云吞脆炸云吞,四川菠萝莎莎,牛油果酱即叫即炸,满满既虾肉,加埋好香脆嘅云吞皮,配搭咪好香四川麻味嘅菠萝,食落去唔辣,但你又会感觉到佢嘅麻味,好特别沙姜薯条将海南鸡同薯条mix一齐真系好特别用鸡油,沙姜椒盐,鲜沙姜嘅沙律酱薯条食落好浓郁嘅椒盐味仔细食佢嘅沙律酱 你会食到佢最细粒既沙姜 又唔会超级浓掩盖过咗本身嘅味道反而淡咗本身沙律酱好腻嘅感觉 几好天妇罗软壳蟹包软壳蟹,蟹籽萝卜沙律,酒糟白面豉软壳蟹本身好浓盐味 酱比我想像中好味个包好软林林 有啲似中式嘅蒸包 佢嘅萝卜中和左油腻嘅软壳蟹玄学蟹好厚肉 而且膏好多Guavalada 佢系mocktail,加咗番石榴,热情果,柚子梳打,梅子粉梅子粉真系万能,我喺台湾最钟意就系饮石榴加梅子粉饮落去仲有淡淡的热情果味,几重嘅口感加埋一齐都几夹,好fleshIce cream bao我叫咗佢期间限定,今次期间限定系榛子gelato,海盐netella忌廉酱同黑朱古力碎超级好食 一热一冷做到冰火效果 香脆既炸馒头,配搭好香浓嘅雪糕,简直系Perfect match无论就咁食定系一齐食都系好好食😋
墨西哥炸云吞
脆炸云吞,四川菠萝莎莎,牛油果酱
沙姜薯条
将海南鸡同薯条mix一齐真系好特别
用鸡油,沙姜椒盐,鲜沙姜嘅沙律酱
薯条食落好浓郁嘅椒盐味
仔细食佢嘅沙律酱 你会食到佢最细粒既沙姜
又唔会超级浓掩盖过咗本身嘅味道
反而淡咗本身沙律酱好腻嘅感觉 几好
天妇罗软壳蟹包
软壳蟹,蟹籽萝卜沙律,酒糟白面豉
软壳蟹本身好浓盐味 酱比我想像中好味
个包好软林林 有啲似中式嘅蒸包
佢嘅萝卜中和左油腻嘅软壳蟹
玄学蟹好厚肉 而且膏好多
Guavalada
佢系mocktail,加咗番石榴,热情果,柚子梳打,梅子粉
梅子粉真系万能,我喺台湾最钟意就系饮石榴加梅子粉
Ice cream bao
无论就咁食定系一齐食都系好好食😋