2015-05-31
All day breakfast 控今次第2次食bricklane.第一次2个人食,我点左烟3文鱼 egg benedict. 朋友点左all day breakfast (最简单哥只)Egg benedict好好食,所有野都洽到好处,又唔会太溜。好食到第二日要再去habitu度encore多次egg benedict. 但habitu明显无bricklane咁好食。见朋友个all day breakfast卖相都唔差,偷左朋友粒蕃茄,异口同声说无谂过蕃茄仔会咁好食。佢好似d西西里蕃茄咁系经过烤制同调味的。加埋杯精美既rose latte.令我对bricklane 留下了好好既印像今次3个人一起再去食,今日唔知系咪唔同厨师,定3个人一齐share 乜都试下,件事变得好坏参半。是日点左classic egg benedict,水准依旧All day breakfast 点左everything。逐样内容点评一下:蕃茄仔-无第一次食咁惊为天人,唔知点解薯饼,烟肉,火,焗豆,沙律菜,芝士碎-standard.多士-不过不失,唔知系咪摆左一阵先食,冻左d大磨菇-唔啱食,我接受唔到到要吐返出来
蕃茄仔-无第一次食咁惊为天人,唔知点解
薯饼,烟肉,火,焗豆,沙律菜,芝士碎-standard.
多士-不过不失,唔知系咪摆左一阵先食,冻左d
大磨菇-唔啱食,我接受唔到到要吐返出来
炒蛋-唔够滑,偏微硬
另外点左鱼柳薯条,U_U.同我平时食开哥d不同。平时食的鱼柳是一旧旧一条条,可以像薯条般拎喺手慢慢咬。点下他他酱件事就好开心。但佢呢个唔知系咪外国d既做法,佢系成块大鱼柳咁落镬炸,成块大牛扒咁要自己用刀锯,除左他他酱同茄酱,仲有支醋摆喺度备用。听朋友讲,外国食鱼柳薯条是点醋的。他他酱要另以费\0/
Btw,呢个鱼柳(鱼扒)~唔会再食。佢应该系落炸粉炸,而唔是面包糠,个炸皮好似炸鸡扒咁款,唔够酥脆,相反有点林,什至带点烟un.切开里面,鱼肉呈粉红色,而且肉质偏霉。件事无乜鱼味。可能我港女口味啦!我其实食返手指鱼已经好开心ga la
总括而言,all day 控是会继续帮衬的,但只会选egg benedict. 不过我见人地d pasta个样都几好食,仲有pizza tim.唔担保下次多人share又试过