2021-06-03
一向都中意食橙象,第一次成班朋友去食。早前再食最开心有一蚊鸡优惠。搬咗入东涌,搭去最近既大角咀分店,特登问左星期三有$1泰式明炉乌头鱼,同老公收工立即冲去食。$1泰式明炉乌头鱼。最中意个汤底,酸酸的,仲有好多配料,菇同大量肉碎。饮到啲汤冇晒,问一问职员可唔可以加少少汤,职员超好俾咗一大碗我哋,哈哈😄。乌头鱼多肉超嫰滑,唔算太大条,但$1优惠价来说就冇他求了。我哋仲叫咗个泰式小食拼盘同蛋包海鲜炒饭。泰式小食拼盘份量都算多,虾饼,春卷,鱼饼切开有四旧,新鲜炸起热辣辣,沾埋酱汁so yummy蛋包海鲜炒饭好够惹味,海鲜大大只有虾鱿鱼青口等。蛋包饭睇落唔算好大,但系食落都超旧,二个人每人食咗两碗仔。同老公一人叫一杯嘢饮,老公饮龙眼冰,我饮芒果冰特饮。我觉得食泰国嘢最好就系饮返杯沙冰,芒果酸酸甜甜开胃又解腻,爽呀~
$1泰式明炉乌头鱼。 最中意个汤底,酸酸的,仲有好多配料,菇同大量肉碎。饮到啲汤冇晒,问一问职员可唔可以加少少汤,职员超好俾咗一大碗我哋,哈哈😄。乌头鱼多肉超嫰滑,唔算太大条,但$1优惠价来说就冇他求了。
我哋仲叫咗个泰式小食拼盘同蛋包海鲜炒饭。
泰式小食拼盘份量都算多, 虾饼,春卷,鱼饼切开有四旧,新鲜炸起热辣辣,沾埋酱汁so yummy
蛋包海鲜炒饭好够惹味,海鲜大大只有虾鱿鱼青口等。 蛋包饭睇落唔算好大,但系食落都超旧,二个人每人食咗两碗仔。