2024-10-03
❀ 港丽酒店乐聚廊 #金钟 ❀❗最新清甜提子主题下午茶 仲送Caudalie套装❗——————————————————首次到港丽酒店乐聚廊品尝下午茶☕️酒店由而家起至10月31号联乘 Caudalie 呈献「紫魅葡萄美肌」下午茶,以葡萄紫色为主调💜制作一系列精致颜色梦幻嘅茶点。.灵感来自 Caudalie Resveratrol-Lift 白藜芦醇提升紧致系列,当中采用咗葡萄成份🍇每位惠顾嘅客人可免费获赠 Caudalie 白藜芦醇提升紧致套装,当中包括白藜芦醇提升紧致精华 (10ml)、白藜芦醇提升紧致丝漾面霜(1.5ml)、白藜芦醇提升紧致晚霜(1.5ml)及礼遇卡😍下午茶层架仲以紫色为主,捆上花瓣就装饰,超级精致好梦幻,打卡一流📸.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 「紫魅葡萄美肌」下午茶即日至2024年10月31日 下午3时至5时30分$688/2位,$358/1位(星期一至五)$698/2位,$368/1位(星期六日).♥ Sweet ✦ 玄米茶提子慕丝蛋糕✦ 青提苹果奶冻✦ 士多啤梨玫瑰茶蛋糕✦ 青提云呢嗱忌廉卷配巨峰提子✦ 蓝莓忌廉泡芙朋友同我一致认为呢次下午茶嘅甜点真系非常出色😆罕有地食晒
❗最新清甜提子主题下午茶 仲送Caudalie套装❗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 「紫魅葡萄美肌」下午茶
即日至2024年10月31日 下午3时至5时30分
$688/2位,$358/1位(星期一至五)
$698/2位,$368/1位(星期六日)
♥ Sweet
✦ 玄米茶提子慕丝蛋糕
✦ 青提苹果奶冻
✦ 士多啤梨玫瑰茶蛋糕
✦ 青提云呢嗱忌廉卷配巨峰提子
✦ 蓝莓忌廉泡芙
朋友同我一致认为呢次下午茶嘅甜点真系非常出色😆罕有地食晒所有甜品都唔会觉得腻。
尤其喜欢玄米茶提子慕丝💚层次非常丰富,当中有脆卜卜嘅玄米茶夹心真系精粹👍🏻
其他款式即使用咗士多啤梨或蓝莓等等都唔会觉得假甜,相反非常清甜,尤其士多啤梨同玫瑰味道配搭真系一流😚
♥ Savory
✦ 香草提子芝士挞
✦ 鹅肝慕丝提子小圆饼
✦ 紫薯吞拿鱼蛋沙律三文治
咸点就款式冇咁多,但同样巧妙用咗提子,甚至紫薯元素,入口出奇地夹😆
♥ Scone
✦ 原味松饼及提子松饼
喜欢松饼有两种味道,口感扎实不黏口👍🏻
牛油味唔会过重,亦唔会食到面粉味。
喜欢配上自家制嘅青提果酱,清甜美味🤤
另外仲有士多啤梨及Clotted Cream。
——————————————————
✨整体味道: 4.2/5
✨环境装修: 4/5
✨服务态度: 4.2/5
✨性价比: 3.9/5
✨再访兴趣: 3.9/5
💞整体来讲
整个下午茶食得又睇得,提子嘅元素让人眼前一亮,仲会送Caudalie嘅套装,送完即止,所以尽快book位去试吓啦‼️