由于西九龙最近有个大型装置艺术FriendsWith You🙂谂住去影相,亦见到西九文化区M+入边Curator Creative Cafe 同埋M+店舖已经开幕🎉 网上见到佢哋嘅打印咖啡好得意,加上都要食个light breakfast 所以决定嚟朝圣❤️📍Curator Creative Cafe隐藏喺一个好有艺术气息嘅建筑物入边,因为博物馆11月先至正式开幕,所以人流唔多,空间感好足够,坐喺度饮咖啡倾吓计好舒服😌(仲好适合打卡影相📸️❤️)11:00去到啱啱好有热食☺️我哋叫咗费城芝士牛肉三文治 ($62)开头望落去以为面包可能系比较硬身的一款,但系出乎意料之外软熟,入边除咗有牛肉同埋芝士之外仲混合三色椒 🫑令到成个三文治唔会太腻,味道啱啱好😋烟三文鱼大虾沙律配柚子沙律汁($65)店员同我哋讲沙律入边嘅(柚子沙律汁)系佢哋自己特别调制,配埋大虾同埋烟三文鱼一齐食感觉清新!唔会好似平时嘅沙律酱有一种好张口嘅感觉,而且酸酸甜甜非常开胃🤩*佢嘅大虾有两只,系弹牙新鲜;我本身好怕食到有啲烟三文鱼系有一种腥味,呢一份完全冇所以食得好开心🥳艺术打印咖啡 ($88)一般人都会认为呢一类属于打卡嘅咖啡可
所以决定嚟朝圣❤️

11:00去到啱啱好有热食☺️
我哋叫咗
费城芝士牛肉三文治 ($62)

烟三文鱼大虾沙律配柚子沙律汁($65)

店员同我哋讲沙律入边嘅(柚子沙律汁)
艺术打印咖啡 ($88)

一般人都会认为呢一类属于打卡嘅咖啡可能口感一般,虽然我开头都会有呢一种错觉,但系呢一杯
都几好饮😋而且咖啡味属于轻怡一啲,而上面打印嘅图案系一层奶cream 饮落去个感觉都好得意
玫瑰草莓Cappuccino ($68)

呢一杯嚟到我觉得佢好香 店员同我哋讲唔好搅匀佢,就咁连埋上层嘅奶泡一齐饮落去,呢杯感觉好得意,第一次饮到玫瑰味加士多啤梨味,有几夹㖞❤️
西九文化区其实真系香港一个好舒服嘅新地标,
下次放假再嚟过😊

2021-10-05
$130 (早餐)
  • 烟三文鱼大虾沙律配柚子沙律汁