2023-08-01
📍地道馆车仔面 - 新蒲岗店$40 三𩠌面,5个汤底,8个面底,40个𩠌可以选择当然有啲𩠌系要加钱($2-3一款),但唔驶加钱既都有25款选择,个人认为价钱选择面非常合理今次叫左萝卜、猪红、虾条(+$2),米粉,秘制汁(辣)个汤底好入味,辣度亦适中,就算唔太食得辣既都可以食到底萝卜同猪红基本上系铁胆,萝卜食第一旧有惊喜,好淋好入味,但当我想感恩既时候⋯第3旧已经唔系同一批货🥺虽然都好淋,但个芯明显系白色,亦食到有筋,所以呢个要扣少少分🤏🏽猪红系我认为最出色既,唔系用凝固剂一咬落去就散晒个质感,系有咬口,亦都好够味,一碗面有5-6粒我系几满意👍🏾虾条都出色,我唔系太讲到入面有咩料😆但应该有马蹄,因为咬落去脆口既,但得两条唔系好够喉🤤一定好食过X仔米线既虾卷先!$42既面其实真系好OK! 😂要挑剔既可能系个米粉唔够,食晒成碗面唔算好饱,相信男士们系要加底或者再叫其他小食先够。
$40 三𩠌面,5个汤底,8个面底,40个𩠌可以选择
今次叫左萝卜、猪红、虾条(+$2),米粉,秘制汁(辣)
个汤底好入味,辣度亦适中,就算唔太食得辣既都可以食到底
猪红、萝卜、虾条米粉(秘制汁)