2018-07-24 73 浏览
今日同妈咪去新城市广场行街, 行到大概六点钟,  好肚饿咁就睇下去边度食嘢先!记得新城市广场7楼有餐厅, 上到去看见有几间食肆,   四周行一圈, 觉得 MIMILA 呢间餐厅最吸引。佢哋煮打菜系马来喇沙汤面同其他 小食, 一向喜欢食面类的我觉得好啱我哋食, 所以我哋就入去啦!里面地方虽然唔系好大, 但胜在够骨子,都坐得好舒适!  餐牌上推介嘅马来喇沙汤面好吸引, 咁我哋就叫一碗嚟试下啦!  个面底徐了油面仲可以选择米粉檬粉同河粉, 我哋今次就选择了油面。   个油面好弹牙, 好有质感 ! 系食完一啖系会继续食多几啖个只。最紧要就系个汤底, 睇返佢个menu 写著:个汤底系用咗 30斤鲜甜海虾, 八小时手工炒料, 熬制六个小时以上的!  个汤真系非常清甜同先好有鲜虾o未 !    个面上面配有牙菜,  口感非常丰富.   最好食当然系上面有8只鲜虾,  非常爽口好味,  而且弹牙  TIM =)    另外 , 面上还有通菜, 通菜好好味好配合呢个虾汤嘅味道, 正。 由于个汤底实在太好味啦最后我哋连汤都饮埋 。除咗个啦马来喇沙汤面之外, 我哋仲叫咗一个喇沙牛肉 佢哋选用咗肥牛, 个汁系

里面地方虽然唔系好大, 但胜在够骨子,都坐得好舒适!

马来喇沙汤面

除咗个啦马来喇沙汤面之外, 我哋仲叫咗一个喇沙牛肉

喇沙牛肉

佢哋选用咗肥牛, 个汁系比较稀少少的唔会太浓味太结。  牛肉分量都几多, 有牛味而且唔会嚡, 都唔错的。如果个汁浓和厚身D 我觉得会更加好。

呢度嘅饮品有惊喜!  我哋叫咗姜汁奶茶同埋柠檬薏米水

姜汁奶茶

姜汁奶茶有微微嘅姜嘅香味,  奶茶或而且 香 个味道就啱啱好

柠檬薏米水

呢个柠檬薏米水就好适合夏天,   清热消水肿,    啱晒咁贪靓嘅我哋 =)

非常满足 下次都会介绍朋友嚟试下个马来喇沙汤面 !
2018-07-19
马来喇沙汤面