2023-09-24
九龙城唔系得泰国菜,仲有日本菜食嫁🍣🍜居酒屋🏮入面布置到好似置身去日本咁🇯🇵而且老板渡边先生系日本人👨🏻🍳系日本当地有自己既鲜鱼档🐟用既直送海鲜特别新鲜💦~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 神户牛肉沙律 ($168)好多神户牛粒粒呀🐃,底既日本生菜🥬加左和风沙律汁🧡 • 樱花虾食左一半先,另一半再捞埋兰王蛋🥚(更香更滑).▪秋刀鱼𝟐食 ($298)秋天系秋刀鱼最肥美季节😎长条形真系考师傅刀功👨🏻🍳,起完骨,仲可排番心形砌到植物咁,劲靓🌿𝟐食分别系(刺身 • 炸骨)▫️刺身 : 鱼油油香够,食落肉质偏实 • 有咬口配既酱汁(有𝟐种可以跟自己口味拣)我拣左提鲜酸汁,点左食落更鲜甜,另一款系姜汁豉油(浓味𝐝)▫️鱼骨既部份,就炸到脆卜卜💥.▪海胆拖罗花多士 ($168)𝟐球青森县既拖罗蓉💗,面再加唔同既配搭(先食)鲜味海胆🧡 • (后食)咸香鱼籽🖤海胆个边仲加左金箔点缀✨.▪铁板炭烧地狱鸡腿肉 ($88)上枱时滋滋声之外,仲嗅到好香九条葱香气💚面头红色既辣椒丝,会带微微辣味🌶鸡腿肉油份丰富,食落有弹性🍗用铁板既方式,可以逼出油份🔥食到尾既时候,垫
居酒屋🏮入面布置到好似置身去日本咁🇯🇵
而且老板渡边先生系日本人👨🏻🍳
系日本当地有自己既鲜鱼档🐟用既直送海鲜特别新鲜💦
▪ 神户牛肉沙律 ($168)
食左一半先,另一半再捞埋兰王蛋🥚(更香更滑)
▪秋刀鱼𝟐食 ($298)
秋天系秋刀鱼最肥美季节😎
𝟐食分别系(刺身 • 炸骨)
▫️刺身 : 鱼油油香够,食落肉质偏实 • 有咬口
▫️鱼骨既部份,就炸到脆卜卜💥
▪海胆拖罗花多士 ($168)
𝟐球青森县既拖罗蓉💗,面再加唔同既配搭
(先食)鲜味海胆🧡 • (后食)咸香鱼籽🖤
海胆个边仲加左金箔点缀✨
▪铁板炭烧地狱鸡腿肉 ($88)
上枱时滋滋声之外,仲嗅到好香九条葱香气💚
面头红色既辣椒丝,会带微微辣味🌶
鸡腿肉油份丰富,食落有弹性🍗
用铁板既方式,可以逼出油份🔥
食到尾既时候,垫底洋葱已经会烧到带焦香🧅
而且索晒鸡油,超惹味😝
▪日本时令海鲜杂炊 ($188)
石锅上,记得要趁热食呀🍲
时令海鲜🌊每日都唔同,我依锅有 : 三文鱼🐟 • 𫚭鱼 • 带子 • 海虾🦐,仲有菇菇🍄
汤底超浓郁,底仲有北海道米煮既粥🍚
🔺以上价钱 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服务费
🔺夜晚会有驻场唎酒师🍶
🔺除左𝐌𝐞𝐧𝐮上既野食,每日都有唔同既直送鱼,可以食到最时令 • 最当造海鲜🦞🦐🦀🐟
(*餐厅大𝐌𝐞𝐧𝐮一年会转两次,细𝐌𝐞𝐧𝐮每一季就转一次)
🔺经理哥哥𝐑𝐚𝐲,服务超好👍🏻有礼貌 • 好𝐍𝐢𝐜𝐞 • 好好笑容,会主动推介 / 介绍野食,食物上枱时,又会再作介绍💯