2017-06-03
人哋话夏天唔好打边炉,因为好热,会无唒心情。但系个人就真系好衰,最钟意就系夏天打边炉,冬天食雪糕。甘先过引架麻!虽然热,但都要去打边炉,仲要系食麻烦火锅果只,咁先够正架嘛!呢度嘅麻辣火锅都几正,叫左小辣都好够激激,未食已经问到阵味好正,我最钟意就系入边嘅鸭血,吸收晒所有麻辣嘅味道,更加正。未开始打边炉之前,就食下啲刺身refresh 一下自己先。讲到最refresh 到嘅当然系生蚝。呢度嘅生蚝有两种选择,一种就系宝石生蚝,第二只就系法国嘅黄金生蚝。我地就拣咗法国嘅黄金删号佢啲肉虽然冇咁饱满,但系非常之新鲜,口感非常之滑。一只?两只?起码食够一打。仲有个蛳蚶,作为冷盘我就最钟意,啲老人家话够补血啊,食得到嘅可以食多几只。呢度嘅配料选择都好多,必要嘅当然有手切肥牛。呢度除咗有片装之外,仲会有一粒粒嘅牛肉粒牛肉片更加会有口紧去中间会有更多嘅牛肉汁爆出嚟。呢度仲有自家制包嘅饺子,有韭菜味同埋鲜虾味,每一只饺子都系大大只,咬落去啲馅非常之饱满,好足料。仲有不得不提嘅就系呢度嘅牛杂,好少地方会有牛杂可以食,呢度嘅牛杂,除咗有牛肚,牛肠之外仲会有好难得见到嘅牛磅。食物不一定要贵,吃的不一定要高级,就
食物不一定要贵,吃的不一定要高级,就这一点点的牛杂,水饺也就够满足。只要好吃的就够了。