2019-07-08
想揾一间坐得舒服,又唔限时,食物质素又好嘅任食打边炉,一啲都唔容易,朋友突然间提起呢间德兴酒家,话符合晒以上嘅条件,系半信半疑之下,上去试一下火锅汤底有10几款选择,拣完之后,外面有一个自助吧,酱料蔬菜,各式丸类,鱼皮响铃,午餐肉,牛柏叶,鹅肠水鱿鱼等等等等,全部任拎自助区另外仲有一张点菜纸,点完之后由侍应送上枱,唔使自己拎黑松露松姬茸花胶螺头鸡汤汤底未黎之前,以为只系得个名长,结果一嚟到嘅时候,发觉非常之足料,净系鸡都有半只,连花胶同螺头,可以话系越煲越甜带子片带子片够晒光泽,轻轻渌一渌,入口够晒鲜甜,最紧要仲系任食添白鳝片呢碟白鳝片,肉质非常之脆口,口感极佳,鱼味突出,平时系街市买,小小都已经好贵呀,呢度又系任食海生虾竹签穿着嘅海虾,非常新鲜,虾肉好鲜甜,只只都肉质结实,无论口感同味感都系上佳之作花胶呢度嘅份量一啲都唔吝啬,呢碟系二人份量嘅花胶,首先份量绝对唔少,煮一阵之后,入口充满骨胶原嘅感觉,够淋,充满花胶香鱼头云任食打边炉叫鱼头云,经验都系骨比鱼云多,呢度一碟嚟咗四件,有三件都真系鱼云,系钟意食鱼头嘅人士嘅佳音肩胛牛肉眼呢碟肩胛牛肉眼,色泽红润,油花分布平均,肉质比一般肥牛嫩
自助区
另外仲有一张点菜纸,点完之后由侍应送上枱,唔使自己拎
黑松露松姬茸花胶螺头鸡汤
带子片
带子片够晒光泽,轻轻渌一渌,入口够晒鲜甜,最紧要仲系任食添
白鳝片
海生虾
花胶
鱼头云
肩胛牛肉眼
呢碟肩胛牛肉眼,色泽红润,油花分布平均,肉质比一般肥牛嫩滑,系既嫩滑又有牛味嘅一个好选择
。
水晶奶皇包
水晶奶皇包好饱满,煮熟之后外皮晶凝通透,包住热溶咗嘅流心奶黄,大朋友小朋友嘅最爱
任食配料
其实可以咁食嘅配料仲有好多,不过小肚子有限,一时间真系好难试得晒
Movenpick 雪糕
食饱饱,记住留返个肚,因为每人仲有一杯雪糕,德兴都算落重本,用上Movenpick ,仲有唔同味道选择,我梗系拣咗最出名嘅云呢拿雪糕啦,雪糕入边仲有云呢拿籽添㗎
呢度最好嘅地方,系因为地方大,几乎都唔使等位,亦都唔限时任食,枱与枱之间,非常阔落,可以话系食过咁多任食打边炉之中,坐得最舒服嘅一间