2017-02-28 1010 浏览
因为我响公司最好姊妹既同事生日,想买个好啲既蛋糕过佢食,虽然佢请佢食饭,但小小心意响公司同佢两个呀姐一齐食,行过就买左呢个几特别既蛋糕(可能近情人节)所以啲蛋糕好女性化😂有朵玫瑰花仲粉红色(其实我好怕)但我谂佢会钟意呢个红莓玫瑰荔枝mousse朱古力蛋糕。花花(以为系cream唧出黎或染色白朱古力,原来系糖胶⋯⋯),食落mousse唔甜,包住层朱古力蛋糕无乜味唔系特别软,有啲啲荔枝果肉做夹心(睇好唔好彩切到果旧有),唔讲大家都唔知个蛋糕其实系咩味。一阵风都唔知食左乜就食完,大呀姐一问我响边度买,我话Harlan ,佢即爆左句「哦~下栏野」😂真系唔知好嬲定好笑。细细个$238唔平,但味道就真系有种Harlan既味道,你懂的🙄
荔枝玫瑰朱古力夹心
2017-02-11