2024-10-31
《吃茶三千 - 沙田科学园》好日唔过科学园,过黎一定系因为要开会🥲不过唔行开都唔知,原来科学园好多餐厅同特色coffee shop 的☺️重点系有啲人气店舖都有进驻科学园,就好似呢间平时海港城排最少十分钟以上既茶饮店吃茶三千,当日我放饭时刚好唔多人排队,咁就可以买番杯我最爱既国王珍珠奶茶🧋另外再买多杯宝岛经典水果茶比我同事😎💁🏻♀️国王珍珠奶茶🧋$38我每次必点珍珠奶茶,因为佢个茶底其实几浓郁,而个奶系偏向忌廉果种creamy,饮落奶同茶既味道balance,建议少甜,因为个珍珠本来有甜味,而且珍珠食落弹牙,烟烟韧韧几好味💁🏻♀️宝岛经典水果茶 $39呢一杯经典水果茶之前都试过啦,饮落酸酸甜甜,本身冇另外加糖,因为佢嘅茶底同埋啲水果蓉已经有甜味,入边有百香果、凤梨、橙、西柚等热带水果,饮落几开胃而且清甜,仲会隐约饮到茶嘅香味,啱晒我果位唔钟意饮奶茶但系又钟意饮手摇饮品嘅同事
💁🏻♀️国王珍珠奶茶🧋$38
💁🏻♀️宝岛经典水果茶 $39