2021-03-11
⁑📌Orage Elephant大角咀博文街42号•呢间可以话系我食过最钟意嘅泰国餐厅🇹🇭😚一嚟佢个环境好comfy,啲座位好阔落同舒适,二嚟佢啲嘢食好正好惹味😋•泰式香茅炸猪扒💰1 (原价66)你冇睇错,我亦冇打错价钱,佢真系$1咋😳Orange Elephant每日都可以俾客人用$1 优惠价换购一款指定食物或饮品,而款式按照个日系星期几嚟定嘅🥳猪扒炸得非常香脆,猪扒都尚算淋同juicy,亦都食得出有淡淡嘅香茅味。💡食得辣嘅朋友不妨点下佢个辣酱,会将成个猪扒嘅味道再升华🤩非常过瘾🎏推荐指数: 8.5/10•泰式明炉乌头鱼💰169鱼肉非常嫩滑,搭配上酸酸地嘅汤汁非常开胃,仲有啲索晒汁嘅秀珍菇🍄令人忍唔住一啖接一啖,食唔停口呀😆🎏推荐指数: 9/10•辣椒膏炒蚬💰86我第一次去食就已经俾佢惊艳到,自此,我每一次去都一定会叫,称得上系忠实粉丝😎辣椒膏非常惹味,唔系净系一味死辣🌶食得出入面有好多香料,非常有层次。即使啲辣椒膏本身好重味,但系都掩盖唔到啲蚬本身嘅鲜味🐚证明佢用嘅蚬好新鲜,而且啲蚬又大只多肉仲好juicy添😋👍🏽🎏推荐指数: 9.5/10•泰式炸虾饼💰73虾饼用嘅虾应该几新鲜🦐而
📌Orage Elephant
大角咀博文街42号
泰式香茅炸猪扒💰1 (原价66)
🎏推荐指数: 8.5/10
泰式明炉乌头鱼💰169
🎏推荐指数: 9/10
辣椒膏炒蚬💰86
🎏推荐指数: 9.5/10
泰式炸虾饼💰73
虾饼用嘅虾应该几新鲜🦐而且虾饼入面虾肉嘅比例几高,应该冇乜加肥猪肉或者其他肉类去改变佢嘅口感,所以虾饼非常实净弹牙。此外,炸嘅程度亦都刚刚好,出面非常脆,而入面啲虾肉唔会干,十分满意🤤
🎏推荐指数: 8.5/10
泰式腊肠虾酱蛋炒饭💰76
咸香嘅炒饭有浓郁嘅虾酱味,细心留意佢仲加咗啲细只嘅虾米(?)落去🦐,同中菜食开𠮶啲唔同,呢到用𠮶啲系深红色好多,为炒饭带咗少少鲜味,而且饭入面有切粒嘅青豆,佢地脆脆嘅口感为个饭生色不少。食饭嘅时候一定要同腊肠,带甜味嘅肉松同埋炒蛋一齐食,咁样无论系味道上,定还是系口感上都更有层次。😋
🎏推荐指数: 8/10
芒果冰特饮💰36
芒果冰唔会太甜,亦唔系𠮶啲好假嘅芒果香精味🥭芒果嘅味道好浓,饮得出系好足料嘅。而且啲冰打得好幼细,入口几滑🧊🎏推荐指数: 8/10
💁🏻♀️Orange Elephant在以下地方都设有分店:
北角、九龙城
🧮有加一服务费哦
*・゜゚・*:.。..。.:*・ ・*:.。. .。.:*・゜゚・* ・*:.。..。.:*・ ・*:.。. .。.
Disclaimer: 以上全属我诚实意见,并没有从中获取利益,谢谢