今次系我第三次食呢间寿司郎啦!所以我觉得今次都要写食评!哈哈!🥶今次同前两次唔同,系透过app预约嘅,但其实都要等劲耐,我地大概七月尾八月头预约嘅,耐到我都其实唔记得了,都要去到宜家九月中先有位。讲下今日情况啦,我地三点到,已经冇晒walk in位,好恐怖啊,竟然疫情期间依然超高人气!🥺虽然都等咗阵,但其实系我地早到,都跟翻预约时间内可以入座嘅!就唔多讲其他啦,直接介绍食物啦!寿喜烧牛排 $12呢个红碟嘅牛肉系我第一次见嘅,冇估错应该应该系期间限定?但我觉得呢款好有惊喜!啱晒重口味嘅人,唔洗落wasabi同其他酱,有寿喜烧酱嘅甜味之余,薄薄一片牛肉好嫩滑,完全唔洗咬咁,加上葱,本身已经就系perfect match。☺️炙烧芝士三文鱼 $12呢碟系我称之为寿司郎必食之一。今次我一共食咗两碟,真系好好食,上两次食评都讲过,芝士甜甜地,炙烧啱啱好!🥺特选中吞拿鱼腩 $17呢款都系必食,但好可惜今日嘅呢件有少少失准,同食材本身其实冇乜关系,系有少少解冻唔够,变到有少少冰冻,如果我可以放多阵,应该会同平时一样咁好食嘅!如果大家叫嘅,太冻嘅话要摆一阵。酱烤特选中吞拿鱼腩 $17呢间都系我必食嘅,同

就唔多讲其他啦,直接介绍食物啦!
寿喜烧牛排

寿喜烧牛排 $12

炙烧芝士三文鱼

炙烧芝士三文鱼 $12

特选中吞拿鱼腩

特选中吞拿鱼腩 $17

酱烤特选中吞拿鱼腩

酱烤特选中吞拿鱼腩 $17
呢间都系我必食嘅,同上面嘅一样,都系太冻了,呢件好少少,因为烧过,所以个味道都好食,只系睇得出比起上两次食𠮶阵,整得明显求其咗,可能太多人叫呢啲款?😢

北海道产稻烤三文鱼

北海道产稻烤三文鱼 $12
好似系限定款?都ok嘅,不过就冇乜特别。钟意三文鱼同三文鱼子可以叫,因为佢价钱相对另一款都系呢两样材料嘅$17款式平啲,但三文鱼仲系炙烧过!

天然生虾双味(生·酱油渍)

天然生虾双味(生·酱油渍) $17
呢款系抵食嘅限定款。两款唔同做法嘅虾。下面𠮶款好食啲,因为就系新鲜嘅生虾,柠檬切片清新嘅配搭,可以想像得出嘅味道,唔会有惊喜,但确实系好味嘅,但另一款就相对较为罕见啦,酱油渍有少少偏咸。

炙烧油甘鱼

炙烧油甘鱼 $17
呢件嘅感想只有三个字:太咸了。上面嘅酱料好咸,本身油甘鱼应该系食鲜味,但咁嘅配搭好似喧宾夺主,甚至有少少欲盖弥彰之嫌,令人不禁怀疑系咪鱼唔够新鲜,所以先要用较重味嘅酱料配搭。

酱烤日本产帆立贝

酱烤日本产帆立贝 $22
呢款系我嘅全日最佳!好似冇喺餐牌上见到,我系随手喺回转带上攞嘅,意外系劲好食!😍虽然唔系叫嘅,但依然系暖嘅,加上帆立贝真系劲鲜甜,话就话系酱烤,但其实冇乜酱嘅,轻轻炙烧过,微微焦香,更突显出食材本身嘅鲜。☺️强烈推荐呢件,睇到相都想再食多件。

三文鱼腩配三文鱼子

三文鱼腩配三文鱼子 $17
呢款就普普通通,三文鱼腩唔够肥美,唔太推荐叫。
炙烧特上海鳗

炙烧特上海鳗 $17
呢款就好食嘅!虽然系几款鳗鱼里面最平嘅一款,但依然好食,而且唔会食完好腻,啱啱好。
炸鸡软骨

炸鸡软骨 $27
副餐小食就叫咗炸鸡软骨,上次都试过,觉得以寿司店嘅小食而言几好食,够热,唔算炸粉好厚食唔到鸡肉嘅,配上少少柠檬汁,我觉得真系几唔错,略嫌份量太少,性价比唔太高,但如果真系好想食小食,我依然比较推呢款。

奶茶味卡达拉娜

奶茶味卡达拉娜 $22
我觉得奶茶味几特别嘅,但佢冇原味咁好食,似坊间标榜奶茶味嘅product,有少少重人工奶茶味,同卡达拉娜有啲唔夹,但焦糖面依然系好食嘅,而且唔太甜,虽然奶茶味系𠮶种标准人工奶茶味,但整体都ok嘅。

今次都系一个好嘅体验,希望寿司郎可以增加app预约嘅位置,因为啱啱check咗两个月内已经full booking,人生好难。☹️
2020-09-12
寿喜烧牛排
炙烧芝士三文鱼
酱烤特选中吞拿鱼腩
北海道产稻烤三文鱼
天然生虾双味(生·酱油渍)
酱烤日本产帆立贝
三文鱼腩配三文鱼子