呢几日心血来潮,突然好挂住outback,于是就决定要去食outback当作晚餐了!果然如我所料,同过往一样,都系冇令人大失所望!屯门呢间分店有一个比较特别嘅位,就系佢嘅座位比较奇怪,唔系正正方方嘅枱,好多不规则嘅,所以今次坐落就唔算舒服,不过都唔系太大问题,毕竟我真系好想食,食物质素keep到就可以了!🥰当日被告知只提供特别嘅全日套餐,冇得好似以前咁叫餐牌上嘅小食、主菜等等,有少少失望,因为我想食嘅小食套餐冇,而且意粉得两款选择,选择太少了。等我即刻俾大家睇下食物相啦。黑糖面包🍞我地一共叫咗三份餐,包三个汤同三条黑糖面包,汤几甜,而且有好多粟米,几好饮。黑糖面包真系好好味,我一个人食晒成条,好钟意啊❤️❤️❤️美国精选肉眼牛扒 $188呢份肉眼扒叫咗7成熟,我觉得有少少唔够软嫩,但味道都好食,冇𠮶种食完好幸福、充满油脂感嘅感觉,但都不过不失嘅。薯条就好好食啦,够脆够热,我一个人食晒。烧加拿大有骨黑毛猪扒 $148其实呢个系店员推介嘅,佢话系当日新出嘅,我地都冇咩意见,就叫咗啦,可以叫生少少,但我冇记错嘅话好似叫咗9成熟/全熟,毕竟系猪嘛,但真系好嫩,啱啱好,好滑,必须强调,真系我食过嘅猪扒

等我即刻俾大家睇下食物相啦。
黑糖面包

黑糖面包🍞

美国精选肉眼牛扒

美国精选肉眼牛扒 $188
烧加拿大有骨黑毛猪扒

烧加拿大有骨黑毛猪扒 $148
其实呢个系店员推介嘅,佢话系当日新出嘅,我地都冇咩意见,就叫咗啦,可以叫生少少,但我冇记错嘅话好似叫咗9成熟/全熟,毕竟系猪嘛,但真系好嫩,啱啱好,好滑,必须强调,真系我食过嘅猪扒里面最滑嘅一块,调味好好,唔会太咸,完全食到猪味,好有惊喜。而且仲有少少脂肪,一齐咬落去,劲满足。呢个真系有比较下,带比我好大惊喜!😚
烧鸡肉芝士夹饼

烧鸡肉芝士夹饼 $78
呢份夹饼我去之前已经决定要叫啦,非常好食,简直系outback名物之一,鸡肉份量都几多,一件夹饼里面有两三片鸡肉,而且芝士份量都好多,每人分一件就啱啱好,而个黄色嘅酱应该系芝士?但佢好似稀啲蜜糖芥末酱,甜甜啲,几好食啊,配薯条真系几适合。

今次真系好开心啊,三个人叫三个餐都食唔晒,啲set几抵食啊,埋单四百几,觉得几好,充满幸福感。
黑糖面包
美国精选肉眼牛扒