2016-06-13
从来只会系opensnap post下相打几句食评讲下好唔好味咁 但呢间渔屋真系令我嬲到要上黎打返篇食评如心呢间渔屋,对上一次食已经系大约年半前,个阵通常食放题都会话要黎返呢间食,甚至我会同我啲朋友讲话呢间系我最钟意、最好味既放题!今年生日一心谂住同男朋友黎返呢间食,生日前几日就已经Book定 21:30 食 (因为电话个个人话平啲,点知$26x 一个人)首先一去到,问我地Book枱电话,点知话无我地电话,好啦,之后佢大嗌入去问有无2人位就比左间近厨房既包厢我地,有几张枱咁9点9开始点野食,一开始我地点左好多既,张张纸都有点几样野咁,到10点3 过左半个钟都只系黎左一碟刺生、一碟冷盘前菜、可乐X1 (我杯巨锋果酒都未黎)好啦,其他野食未黎都算,我地再点第二辆,谂住坐多阵第一轮既野食就会黎,到10点半,都仲只系黎左几串串烧,炒砚,羊架。跟住我真系忍唔住行出去个包箱(一出去就见到厨房)就问啲员工点解我地可以坐左接近一个钟都仲系黎得咁少野?要等到几时先有其他野食?我连野饮都未黎系发生咩事?我地啲点餐纸系咪掉哂?5百几蚊 2个人食餐咁既放题!我真系宁愿食第二啲!仲要系生日,同男朋友系度一等再
就比左间近厨房既包厢我地,有几张枱咁
到10点半,都仲只系黎左几串串烧,炒砚,羊架。
5百几蚊 2个人食餐咁既放题!我真系宁愿食第二啲!仲要系生日,同男朋友系度一等再等,一次机会比多一次机会!
跟住佢地就派左位女员工问我地想食啲咩 有啲咩系嗌左无黎既?
我地就同佢讲左大约6,7样野食,之后黎既速度都好慢,同埋无黎齐过,都系黎左3样到
黎左成粒钟先同我讲我个巨锋果酒无哂!犀利
话咁快坐坐下就到11点 佢同我地讲LAST ORDER....
LAST ORDER我地又点左几样!但都系黎得1,2样!真系成餐饭真系唔知食左啲咩
本身仲见到佢有好多款甜品好兴奋,最后一样都无黎到,好野
10点9个阵佢地仲开始清场咁款 因为个包箱无乜人 佢地就开始扫地扫到劲近我地
有无谂过我地感受? 师兄 食紧野架大佬!啲尘扬起哂点食?
呢间野唯一既优点系 啲三文鱼刺生,甜虾好好食。同埋有位男员工好好礼貌。间野其他既大部份员工都系操不流利广东话(以前唔系)
打食评之前有睇过下啲劣评讲佢地啲乜,见到有个食评系"一间不会给你吃饱的放题料理" 我终于明白点解 无辨法啦 永久black list.