@healing_bakery 既麻糬泡芙成日系ig见到都好吸引 越睇越想食 终于把心一横特登去试!😚佢既地点唔系好就脚 星期六日唔开门 平日都唔系日日开 就算开门都只系开两个出炉既时间😫menu仲要日日都唔同 除左要留意佢ig出post都真系好讲缘分🤯我系早几日预订既 店主好好💕🥺我同佢讲我下星期开始就好难夹时间去拎 然后佢就加位比我过两日去拎😳😍劲开心~去到门店劲香泡芙味🤤职员好细心咁同我介绍番 见到粒粒都劲大旧 内心劲兴奋😂🙈泡芙皮系淋身的 但好香牛油味而且内里层次既空气感都hold到 唔会扁晒 食落好松化🤤cream好轻身唔漏 完全唔会过甜 劲岩我口味😚麻糬/蕨饼厚厚的 世界级好食 系弹牙烟韧既口感😋我一定会再食 要试埋其他味😆✨🥇日本焙茶桂花黑糖蕨饼🍂🌼 $28有两只cream 一只焙茶一种桂花 焙茶桂花味都好出 黑糖蕨饼比麻糬更软身 好烟韧 我最中意呢个😍🥈小山园抹茶麻糬🍵 $28回甘既抹茶味 麻糬都系沾满抹茶粉💚🥉焦糖苹果伯爵茶麻糬🍎☕ $28甜甜酸酸又爽口苹果粒痴左系边边 好fresh又增加口感 伯爵茶cream浓到带有少少花香味😆🍘日本浓香芝麻麻糬

日本焙茶桂花黑糖蕨饼
焦糖苹果伯爵茶麻糬
🥉焦糖苹果伯爵茶麻糬🍎☕ $28
日本浓香芝麻麻糬
🍘日本浓香芝麻麻糬 $28
呢个都好食😋纯粹我对佢expectation过高(因为见个个都话佢芝麻best🙈) 系好浓黑芝麻味 带有黑芝麻个种青青既味道~
脏脏比利时朱古力麻糬
🍫脏脏比利时朱古力麻糬 $28
系唔甜既浓朱古力味!我中意😍仲有一细块硬左既朱古力酱系侧边🤤麻糬沾满朱古力粉~🤪食到成口都系😂
日本焙茶桂花黑糖蕨饼
小山园抹茶麻糬