2020-04-17 858 浏览
餐厅环境唔错,设2部大电视,感觉干净企理,小店形式经营,老板亦属好客之人,待客有礼。正因如此,小弟亦期待一下食物质素,叫左份《印尼炒饭》上菜一刻已感失望!卖相非常普通,难听讲句系求期,颜色偏淡,有几条蛋丝,几粒虾仔(炒饭配料非常少),白饭有一点㶶边,而且闻到一阵获屎味(炒得过火的现象),食落口系少少咸味,少少镬㶶味。印象中印尼炒饭系用一只酱炒,但完全食唔出。整体成个饭系唔辣亦唔香,一个家庭煮妇既炒饭既水准都俾佢高。我打出唻唔系想踩呢间餐厅,系希望老板如果睇到呢篇食评,可以留意一下厨师出品,作出改善。小店优势在于食物质素,好食既话,系会再返唻帮衬。补充:本次食评只针对印尼炒饭,其他食物未试过,可能非常好食亦唔出奇,请大家留意返。
2020-04-16