2024-04-23
朋友聚会好耐无食中菜,今次系朋友拣,真心佢无介绍错,食完立即解决咗下个月既母亲节饭☺️店内装潢较传统同时给人中式的优雅感。由于高楼底所以唔会觉得局促嘈吵。🫖紫砂功夫炖汤 - 用紫砂茶壶延长左炖汤既保温时间,而且可以少少咁饮,去㗳真汤既味道,炖汤加左花旗参、瘦肉等,清甜醇香。🌟蜜汁叉烧皇(例牌)- 厚切叉烧,但入口松软,肉中带肥既五花腩,有少少焦香同蜜味,超级推荐。🦐奶油大虾 另配 手抓饼 - 呢个奶油虾似曾相识,令我谂起沙巴之旅。今次以大头虾肉质结实有咬口,再沾满奶油汁😋配埋手抓饼,真系令人食唔停口,清晒成只碟。🐥芝麻盐焗鸡(半只) - 外皮又脆又薄皮,有芝蔴香,重点只鸡系好有鸡味,而且唔会有肥膏。🦀干逼拆蟹肉粉丝煲 - 比平时的粉丝煲较清淡,真心可以当主食,而且炒得好干身,上枱时可以睇到完整的蟹肉,之后楼面会帮我地炒匀,有蟹肉蟹籽一齐食。红枣桂圆炖雪耳 - 滋润养颜,唔会好甜,重点系free的~
红枣桂圆炖雪耳 - 滋润养颜,唔会好甜,重点系free的~