2022-12-13
朋友生日拣左黎呢度庆祝,食完成餐,叫左好多野。不过都系冇咩满足感🫠🫠。。。首先坐低先上酸种面包,不点评😂,因为冇咩特别。真心钟意食烘香左既酸种toast多啲。但食呢间意大利菜系应该唔会出现呢种。头盘点左Beef Tartare,Server会系你面前淋上黑松露酱,顶头都有松露片配搭,芝士加生蛋黄。口感系几丰富,但夹埋一齐其实觉得有啲太over🤧。反而冇左生牛肉既味道,毕竟本来单单松露酱都已经好抢。另一款Vitello Tonnato,大大盘牛肉片系会令食肉兽好开心,沾一下蛋黄酱、加埋酸豆,系太咸主菜Tenderloin叫左medium rare, 熟成度符合,不过都系中规中矩啦,最主要都系个酱汁完全take over左肉味🫠另一款主菜Cheese Wheel al Tartufo,都系会有Server系你面前用火烧熔Cheese Wheel,再刨芝士碎松露碎。成份Pasta都好creamy,香亦足够,不过味道反而略淡最出色的生日甜品Tiramisu,老老实实真系觉得全餐最好食系呢份🥹。Cream base质感完美,芝士同vanilla香味都配搭得刚刚好balance,但都仲有可改进的地
最出色的生日甜品Tiramisu,老老实实真系觉得全餐最好食系呢份🥹。Cream base质感完美,芝士同vanilla香味都配搭得刚刚好balance,但都仲有可改进的地方系ladyfingers浸咖啡酒不够多,呢个位moisture不够。
总结来讲,食「仪式感」同「打卡位」系一定赢晒。因为生日都会画碟同唱生日歌😂,而且好几款菜都会隆重其事咁介绍同有「表演」。至于其他野都可能未系最岩我口味咁啦~埋单$1500可接受但性价比真系一般啦🫡