2024-08-16
天气咁热,同朋友行街唔知食乜好,于是,就去试吓食鸡煲,因为唔想食得太燥热,所以我哋拣左滋补螺片花胶鸡煲,食得嚟又可以美颜下,满足下女生又要食又要靓既心态。鸡煲既汤底满有鲜味,配上白萝白同姜丝,再放入新鲜既鸡件及花胶同螺片。煲滚后,我哋试了一口之后,汤味好鲜甜!花胶同螺片也有弹性,煲咗一段时间D鸡肉新鲜嫩滑。 我哋食咗三份一煲后,其他火锅配料也陆续到齐,当中包括手工四宝丸、顶级安格斯牛排、鲜黑木耳、鲜淮山、土豆片。我哋见到餐牌上有炸爆芝响铃,虽然「邪恶」但我哋又好上试吓于是叫左,芝士味好浓好正,不过我哋沾水时间多咗,所以响铃偏淋。而手工四宝丸都系手打弹囗好好味。整体感觉食物足料鲜味冇味精既滋补汤底,不错不错👍🏻