2018-12-17
今晚book左位同老友黎中环食日式汉堡包浪漫下谈心😆。呢间位于嘉咸街嘅5019 PREMIUM FACTORY我大力推介啊!一入到去有颗好闪烁嘅圣诞树同播著圣诞歌,整个环境濔漫著普世欢腾的气氛,令人吃得特别甜蜜愉快。一看餐牌,我已被龙马和牛汉堡吸引著,我老友就叫了个必点嘅和牛BLT汉堡。😋这个龙马汉堡一层层的材料并凑得匹配又丰富!中间有些鲣鱼酱点缀,好浓厚嘅芝士同新鲜的蕃茄、夹著厚厚的和牛看似半生熟,但和牛煎到咁样其实最perfect,外围嘅焦香带动整片和牛嘅嫩滑美味,每一啖都好诱惑啊😊我同老友二人share汉堡,另外点嘅系和牛BLT汉堡,同样相当出色!汉堡包好松化,呢个汉堡嘅和牛 牛味重又多汁,肉质超嫰腍 ; 一层层的材料有蕃茄、焗香左嘅脆脆烟肉、蛋同芝士味道香浓满泻,仲食到有一种秘制嘅酸菜,配以和牛系无敌夹,整体上食物滋味无穷,好快我就再和家人来品尝。