2021-04-22
寻日到访【誉满点心专门店】叹个早茶,我好耐都冇饮茶啊 🙈进入店里环境简单平实,以为平日的早上会没太多人,点知差点坐满了人!😮既然一场来到当然要吃个够😂点了:山竹牛肉球黑松露水晶饺 (必食❤️) 烧汁鱼茸茄子 (强烈推介🔥) 蜜汁叉烧肠巴马臣芝士虾春卷估唔到每一款点心都好大件 😮 唔系讲笑,尤其当服务员递上烧汁鱼茸茄子时,我双眼都凸埋😂🟤山竹牛肉球➡️ 牛肉好弹牙😋 又大旧😍 牛肉真系好鲜👍⚫黑松露水晶饺➡️ 内里是杂菜粒 🥕🥒 (不是绿豆粟米萝卜快餐店那种!)食落口是清甜,杂菜粒也好咬口👍自己全吞哂3件🤣🤣这个我也觉得是必食的,因为食了咁多肉,配这个可作中和 😄🟣烧汁鱼茸茄子➡️ 超赞!茄子好厚切!🤤 鱼肉不会过咸超香啊😍 配埋烧汁真系食唔停口😙💕呢个我下次会再点的😂🔴 蜜汁叉烧肠➡️ 肠粉皮好滑,叉烧肉粒系细切,唔系出面嘅酒楼咁求其切一块块掉落去👍叉烧粒完全冇㶶,蒸完都仲食得到有蜜汁 (即俾够料) 😄 不错😋🟡 巴马臣芝士虾春卷➡️ 咪道比我想像中冇咁浓郁,如果用再咸少少嘅芝士,味道可能会出d,同埋有点油,可再改善,但可接受的,不过不失 😄这一餐我很满意,又满足,胀住个肚走😂觉得值得再去,因为佢
既然一场来到当然要吃个够😂
点了:
山竹牛肉球
黑松露水晶饺 (必食❤️)
烧汁鱼茸茄子 (强烈推介🔥)
蜜汁叉烧肠
巴马臣芝士虾春卷
🟤山竹牛肉球
➡️ 牛肉好弹牙😋 又大旧😍 牛肉真系好鲜👍
⚫黑松露水晶饺
➡️ 内里是杂菜粒 🥕🥒 (不是绿豆粟米萝卜快餐店那种!)
食落口是清甜,杂菜粒也好咬口👍
自己全吞哂3件🤣🤣
这个我也觉得是必食的,因为食了咁多肉,配这个可作中和 😄
🟣烧汁鱼茸茄子
呢个我下次会再点的😂
🔴 蜜汁叉烧肠
🟡 巴马臣芝士虾春卷
这一餐我很满意,又满足,胀住个肚走😂
觉得值得再去,因为佢价钱都较合理,食物份量亦不吝啬,服务有效率😃 服务员姨姨好忙但都会主动问我点心到齐未❤️🙏