2016-06-21
好爱食辣,呢间鸡煲的确唔错,鸡汁非常可口,即使加左清汤落去,都无冲淡左个汁,鸡完全同个汁融为一体,肉质又唔老。老板好nice ,向我地介绍呢度系用三黄鸡,怪不得咁浓鸡味!芹菜同洋葱仲可以特别叫多啲,吸收鸡汤嘅精华,唔洗沾酱都好够味,又唔会好肥腻。我地叫左小辣既鸡煲,一开盖就劲香个辣咪好有层次!食到好上瘾,鸡肉好滑好香平时通常同朋友都系比较钟意食西餐多,好少去打边炉或者食鸡煲。今次好难得放工之后松一松。由于一早已订位,所以不用等就可以入座, 店员从主店带我们到另一店铺坐下, 地方不大, 坐下不久发觉如果冷气可以再大一点就更好。于是老板都好好,知我地唔够冻所以主动调我地去风口位。这里的食材应该是比较新鲜的。虽然我们只有2人,但还好店里的份量分别有大份(大)和小份(小)选择 , 所以我们人小小也点了很多款式的食物, 食材喺香港比较小地方有嘅,真系犀利:除了莴荀外,还有秋葵,鲜准山等等食物都不错,我们点的鱼片头和午餐肉, 好正。汤底在加了几次水之后,都唔会淡淡, 这个时候都真系食饱了。
我地叫左小辣既鸡煲,一开盖就劲香
个辣咪好有层次!食到好上瘾,鸡肉好滑好香
平时通常同朋友都系比较钟意食西餐多,好少去打边炉或者食鸡煲。今次好难得放工之后松一松。 由于一早已订位,所以不用等就可以入座, 店员从主店带我们到另一店铺坐下, 地方不大, 坐下不久发觉如果冷气可以再大一点就更好。于是老板都好好,知我地唔够冻所以主动调我地去风口位。 这里的食材应该是比较新鲜的。
虽然我们只有2人,但还好店里的份量分别有大份(大)和小份(小)选择 , 所以我们人小小也点了很多款式的食物, 食材喺香港比较小地方有嘅,真系犀利:除了莴荀外,还有秋葵,鲜准山等等 食物都不错,我们点的鱼片头和午餐肉, 好正。
汤底在加了几次水之后,都唔会淡淡, 这个时候都真系食饱了。