今次系同男朋友系附近做完gym 一齐去揾既健康少少既餐厅果晚系平日既8:30 左右,所以唔洗排队就直入,仲有几枱空位,所以相当舒服既环境但注意,平日lunch time/ weekend 通常都系排满晒长龙,大概10-20分钟左右,天后就再多人D排~今次想做完运动食返饱dd同健康D, 呢一间以多菜少肉为名的餐厅就系最好既choice,见到男朋友既反应就知,佢会系我地之后12个月gym后既食堂。一入到铺面,就安排坐系4人枱,所以空间好大,当我地睇紧menu仲倾紧太多choice既时候,员工好有礼貌咁走左黎问我地系唔系第一次黎,我就黎左几次,但都想佢介绍下,咁佢就同左我地讲定食系包饭同汤,而最出名系猪软骨野菜咖哩饭同猪软骨咖喱乌冬因为果日好想好想食乌冬,所以我地两个都系叫左✿《溏心蛋猪软骨咖喱乌冬 $ 79》(★4.8/5)首先要讲,真系色香味俱全!!我必须赞扬他们咖喱的香气。当咖喱乌冬一上餐果阵,浓郁既咖喱香味已经没涌入我地既鼻,仲要我地岩岩做完运动,口水都差D流出黎 hahahah 第一啖当然系饮啖咖喱,系比较香港日式口味,唔会太甜既 (因为我个人唔太中意日式太甜太浠身既汤咖喱) 而呢
今次系同男朋友系附近做完gym 一齐去揾既健康少少既餐厅

因为果日好想好想食乌冬,所以我地两个都系叫左
✿《溏心蛋猪软骨咖喱乌冬 $ 79》(★4.8/5)

首先要讲,真系色香味俱全!!

溏心蛋猪软骨咖喱乌冬

第一啖当然系饮啖咖喱,系比较香港日式口味,唔会太甜既 (因为我个人唔太中意日式太甜太浠身既汤咖喱) 而呢个系似一般日式咖喱饭既咖喱,少少辣既(10小辣),但又唔会过浓,但当然唔建议你饮好多啖XD
溏心蛋猪软骨咖喱乌冬

而乌冬都好出色,好Q弹,煮得岩岩好,所以口感好好! 而且系好适当咁挂汁(唔多又唔少),可以好似拉面咁,食到雪雪声 XD

而猪软骨因为系慢煮7小时,炆到好淋好入味,筷子轻轻一拨都已经可以分开,完全唔会韧或者「鞋」。而最最最出名系佢软骨系好有胶质,炆到好似花胶咁,有黏口既感觉!好幸福既味道! 而且份量好大好足,有4-5旧大大旧既猪软骨
溏心蛋猪软骨咖喱乌冬

同埋仲有大量野菜,爽口既椰菜丝同粟米粒、仲有红萝卜、洋葱等等,而且好爽口,同软淋既猪软骨有对比,虽然猪软骨同咖喱偏浓味,但因为有大量野菜,食完都觉得好清新!

唯一系溏心蛋已经唔溏心,但都系好食既~

坐忘 Camper's
鲗鱼涌滨海街13号中兴大厦地舖