2018-11-06
系观塘工作左咁耐,公司附近既茶餐厅已经俾我差唔多食匀哂啦,每次一到lunch谂食咩都谂到我头都大埋今日咁岩要拎野去牛头角果边,误打误撞入左间茶餐厅,佢吸引我既地方系门口贴左好多明星既合照连明星都黎食,相信都一定有返咁上下店内贴左呢张poster, 个价钱都几吸引㖞可以揾日放工黎食其实呢间茶餐厅既野食款式超多,我睇左好耐都未决定到食咩好彩服务员叫我睇左咁耐都仲未落单,佢好主动咁过黎同我介绍下川酱炒饭原来呢碟炒饭好有名堂的,系得奖菜式黎架辣度可以根据自己口味而要求炒到粒粒饭,超好味,麻辣味更能刺激味蕾,有越食越想食的感觉酸菜鱼鱼块够大件,不过食既时候都要小心,会有少少骨!味道唔会太酸又唔会太咸用黎送饭就最正底下有啲粉丝吸哂啲汁,超好味奶茶红豆冰平时我唔饮冰饮的,不过服务员好热情咁推介奶茶,咁就试试啦奶茶茶味好香浓奶同茶好溶合成一体,总之同平时茶餐厅饮的好唔同,唔知点样形容相信系茶同奶撞出黎既味道,而不是冲的
川酱炒饭
酸菜鱼