2016-10-07 643 浏览
近年多左好多唔同特色既素食餐厅,中式西式都有, 今次食呢间系中式的素菜.由于成日出去食饭间关系, 间中我都会要求同行既朋友同我食斋.唔好念住食斋一定会好斋, 好多时素菜都好食过一般食店.面呢间素食店既口味亦比一般既素食店多花款, 唔会净系得TARO鱼/酸斋比你拣.牛蒡当归核桃汤$68有炖汤饮就紧系要黎返个呢. 不用担心,虽然佢有当归, 但唔会好大阵顶唔顺既当归味.女仔黎既就叫个饮下啦, 好香架!紫菜三色卷$78食落去好香口, 每次去都会落单. 但并唔系每次都脆同热.鸿禧菇炒芦荀 $88因为食菇同芦荀都好有益, 加上佢个菇炒得好香, 芦荀亦都无渣, 这点很重要呢.蓝带猪扒 $148这个猪扒的味道是可以的, 口感真系做到一咬出黎有一丝丝猪肉摄牙”啦”既感觉, 但如果无左D沙律酱的话,呢碟野应该无乜味. 我会推介食炸脆鳝多D.其实呢间野我经己食过3-4次, 唔好食又点会再黎呢? 绝对值食黎架!
唔好念住食斋一定会好斋, 好多时素菜都好食过一般食店.

牛蒡当归核桃汤$68

紫菜三色卷$78
食落去好香口, 每次去都会落单. 但并唔系每次都脆同热.

鸿禧菇炒芦荀 $88

蓝带猪扒 $148