2023-12-07
琴晚同三个朋友一齐食饭,因为好耐冇四个一齐食饭,所以就揾咗一间叫帝乐文娜公馆入边食北欧菜嘅餐厅,冇分时段,可以慢慢食慢慢倾偈。餐厅叫做 FINDS,环境坐得舒适,地方阔落。服务员Wendy同Julie亲切有礼,这点一定要称赞,尤其系Wendy主动协助我哋,清楚解释餐牌上嘅选项(原因系我哋嘅理解能力比较差😅)我哋拣咗一个四人餐叫做四人盛宴之夜,龙虾三文鱼汤好饮,碟边仲用咗烟三文鱼做装饰。之后个头盘系北欧海鲜拼盘,呢个我自己个人最钟意。带子鲜甜,龙虾肉多汁。主菜我哋拣咗北欧浓汤烩海鲜和肉眼扒,另外散叫咗半只香烤鸡。北欧浓汤会海鲜呢我哋就觉得个味道比较浓,尤其系入边嘅三文鱼,一致认为三文鱼有啲咸。香烤鸡整得好食多汁,肉眼扒全程有微火㷫住。甜品有4款,好有惊喜。FINDS餐厅原来仲有早餐、午餐、brunch、下午茶同埋晚餐供应。揾日得闲再约埋班朋友一齐嚟试吓佢其他餐先。
三文鱼龙虾汤好饮😍😋