2019-12-23
【#八屋】【日式茶饮店】超推介!超推介!超推介!八屋开左一排,之前已经试过佢嘅芝士宇治抹茶,一直都好想试埋个雪糕,但就唔到时间。今次终试到啦!!!宇治抹茶软雪糕 ($35)~好耐冇食到我觉得好好食的雪糕,💩💩雪糕,相机食先啦!口感比较厚实,唔会溶得好快,一啖咬落去,抹茶控表接有日本的水准,过之而无不及呢,唔会好甜,够滑,抹茶味适中,雪糕筒够脆,yummy😋,佢表面洒有抹茶粉再加厚个抹茶味。(个人觉得抹茶粉可以再多啲)宇治抹茶红豆拿铁 ($45)~佢的抹茶latte做得好好,抹茶粉仲系用通左左日本JAS 有机认证果啲靓野,茶香奶滑,甜度适中,之前配芝士奶盖已经看得好好饮,今次试下其他口味,红豆配抹茶,如果甜品一定系和风味极浓必食之选,抹茶latte 配红豆就秒变左茶餐厅风抹茶红豆冰,红豆偏甜起沙,要食埋啲红豆应该要拎只匙羹,都好味,但个人比较中意芝士奶盖多啲。下次想试埋佢啲咖啡,闻到好似好香🤤。(强烈建议走冰或少冰)#会再帮衬🙆🏻♀️
超推介!超推介!超推介!
宇治抹茶软雪糕 ($35)
宇治抹茶红豆拿铁 ($45)
(强烈建议走冰或少冰)
#会再帮衬🙆🏻♀️