餐厅: 金記冰室 (康怡廣場北座)
资讯:

2019-06-05 1647 浏览
我已经好耐无食过饱饭,今晚超满足超饱XD唔系话我呢排唔饱,而系我食菜食饱,又虽然饱但总有种空虚既感觉咁啫... 但今晚系"实的的"淀粉质同肉既实在感...金记呢,去过几间,都系食早餐,呢间自从开左之后,我无论等元气,向和民定点,呢间都总系有人等... 今晚决定唔到食咩就攞飞先,正想行去第二间再睇又竟然有位,咁就食啰!马来咖哩牛腩饭 $70+3可能因为大记最近sell紧,我又好耐无食,见到已经决定要佢,今晚选择困难症无发作. 印象中翠华既比较好食,不过佢都唔差,而且唔会好多傻仔无肉. 但就差紧阵香味... 因为呢个系晚餐,menu无话包汤但张单又有(点解会睇单? 咪就因为好甩漏啰,之后佢地都因为咁俾两碗汤我地)菠萝生炒骨 $73男人好钟意食咕噜肉,但我试过一次唔多ok... 又成日话妈子唔整,我地两个又好少食小菜... 我就提议佢叫咕噜肉,就系落单前见隔离枱叫左生炒骨都好靓仔,佢就临时转吠... 反正都系fd,所以都食得好开心. 骨都仲系脆脆的,个汁都好味好平衡,唔会太酸或者太甜...金砖风沙炸豆腐 $73其实我本来都想食金银蛋时菜,但其实我已经成日食,无奶油出去又系食呢尐XD 而且佢一
我已经好耐无食过饱饭,今晚超满足超饱XD

马来咖哩牛腩饭 $70+3

菠萝生炒骨 $73

金砖风沙炸豆腐 $73
其实我本来都想食金银蛋时菜,但其实我已经成日食,无奶油出去又系食呢尐XD 而且佢一讲完呢样就好难将个豆腐抹走... 所以就点左豆腐啦!
佢都炸得好香,个面好脆,唔会甩同散,个豆腐仲好鬼滑,呢个好食

好头先提过佢地好乱,唔知点解系我地张单好乱,所以佢地白饭同汤都催左几次,佢地最后仲主动送多个汤. 而当时,我地其实都见到好多奇怪客人,包括8婆师奶,又大声又烦,侍应们的eq都好高下. 而且我有个习惯,会去8下其他人叫咩,整得靓唔靓,似乎好快又会黎食过XD
菠萝生炒骨
马来咖哩牛腩饭(晚餐)
金砖风沙炸豆腐
中汤西汤
2019-06-04
菠萝生炒骨
马来咖哩牛腩饭(晚餐)
金砖风沙炸豆腐