2020-09-14 534 浏览
食评中一直好评高企嘅Lam Lam li 千层蛋糕,终于都买到啦🍾•💛『百香果芝士』$38买哩个味有啲犹豫,因为屋企人好百香果,但唔好芝士,好彩味道适宜,人人都有食!百香果芝士,食落有啲似水果yogurt;平时食百香果味嘅甜品都比较酸,但哩款甜同酸都系轻轻带岀,几平均;芝士方面,因为奶味偏yogurt,所以唔「漏」味道指数:💛💛💛🖤🖤•🤎『焙茶』$38家人一致认为茶香够!相信佢嘅crepe 都有加入茶味同茶色,而cream 入面都有少少茶叶,值得一试!💬我哋买完后,见住佢卖多咗俾一个客人,就喺小黑板擦走咗「焙茶」,排紧队嘅客人失望咁讲「下?无晒啦!」🙈如果想试,建议早少少去味道指数:💛💛💛💛🖤•【后记】➡️ 🧐试行去铺头两次,第一次比较夜,只系得返百香果,所以无买!今次大概星期日,3点去,就有味拣;我排第3去买,10分钟内买到➡️🍰千层蛋糕中间嘅cream唔系见过最薄嘅,但系都已经几light,我嘅胃为此「赞好」➡️🧼👐🏽收银姐姐负责收钱同执蛋糕,但佢防疫意识高,每次收完钱都消毒手先拎食物,至少我眼见嘅3个客人系➡️由于地点方便,价钱合理,味道多元化(仲有味想试),回购指数高丫!

💛『百香果芝士』$38
味道指数:💛💛💛🖤🖤
百香果芝士

🤎『焙茶』$38
味道指数:💛💛💛💛🖤
焙茶

【后记】
2020-09-13
10 分钟 (外卖自取)
百香果芝士
焙茶