2020-12-16
每次经过间舖头 /转角位 都闻到一浸好香嘅日本烧肉味🥩🥢🤤🤤 今次终于决定去食个lunch先 😅一到门口就见到好多人食紧 爆埸咁好惊要book位/等先有得入 好彩都有位😅午餐时间好多人 可能附近工业区多写字楼?见到好多人食个海鳗饭咁 (可能返工所以好少人食烧肉)Btw我同友人一心谂住食烧肉 🔥望吓个Menu先~本身谂住食135𠮶个牛&猪腩肉嘅定食 但睇睇下店员话二人餐多嘢食啲 仲有个刺身咁就拣个二人餐先🙌🏼首先个沙律份量 都算多嘅 仲有个流心蛋仲有个蒸蛋同埋面豉汤 味道都正常可以(蒸蛋嘅料唔算多 剩系得𠮶几条菇仔)到咗个重点~拼盘烧肉 到啦!友人一睇 :「咦咁小嘅」跟住我即刻话 望落去少⋯食食下就应该够! 首先牛食落去都有啲牛味~咁同日本𠮶啲牛梗系冇得比啦 但我觉得系香港食来讲系算可以跟住就鸡啦~鸡系腌咗嘅 所以唔使点酱 已经好够味!大大嚿肉同埋食落都几嫩滑👍🏼👍🏼 五花腩同埋另外𠮶只猪就 好似冇乜特别😅😅甜品方面拣咗雪葩同埋雪糕 雪糕系牛奶雪糕 一食落去都有少少甜但系食完个雪葩就唔觉得个雪糕甜 个雪葩食完好酸 酸完又好甜(好似益力多味)不太似柠檬味🤪总括嚟讲下次都可以再食😁不过就可能
今次终于决定去食个lunch先 😅
一到门口就见到好多人食紧 爆埸咁
好惊要book位/等先有得入 好彩都有位😅
(可能返工所以好少人食烧肉)
首先个沙律份量 都算多嘅 仲有个流心蛋
仲有个蒸蛋同埋面豉汤 味道都正常可以
(蒸蛋嘅料唔算多 剩系得𠮶几条菇仔)
五花腩同埋另外𠮶只猪就 好似冇乜特别😅😅
甜品方面拣咗雪葩同埋雪糕
雪糕系牛奶雪糕 一食落去都有少少甜
但系食完个雪葩就唔觉得个雪糕甜
个雪葩食完好酸 酸完又好甜(好似益力多味)不太似柠檬味🤪
总括嚟讲下次都可以再食😁
不过就可能会拣定食 因为蔬菜我哋烧到系冇一样野烧得成功 全部一系烧㶶 一系烧干😂
而且我哋又麻麻地油金鱼(肉质系ok 不过个人麻麻哋)